2022. május 16., 17:31

Régiós focikörkép Gömörből

Nyárias időben folytatódtak a küzdelmek az alacsonyabb osztályú labdarúgó bajnokságokban, igaz, ugyancsak lanyha érdeklődés mellett. A III. ligában a batyiak győzni tudtak Losoncon, míg a fülekiek az utolsó pillanatban kaparták össze az egyenlítő gólt a mártoniak ellen. A IV. ligában nem sok vizet zavartak a gömöri alakulatok, a tótgyarmatiak viszont hatpontos mérkőzést nyertek. Az V. ligában a listavezető ragyolciak sikerrel vették az óváriak elleni akadályt, nagy meglepetésre az esélyesebb felediek meglehetősen enervált játékkal kiütéses vereséget szenvedtek hazai pályán a nagyrőceiektől. S egy újabb nagyon rossz hír, a szirkiek kilépésével négyre csökkent a csapatok száma a Rimaszombati-Nagyrőcei VI. ligában. Lehet még ennél mélyebb?

feled nagyrőce régió
Fotó: Juhász Dósa János

A III. ligában a Füleken nemrég leszerepelt rimaszombatiak a másik nógrádi alakulathoz, Losoncra látogattak, ahol a hazaiak ezúttal sem hazudtolták meg önmagukat, miszerint számukra a hazai pálya hátrány. A 200, többségében losonci néző pedig reménykedett, hogy végre megszakad a rossz sorozat, s úgy tűnt, a csapat is komolyan gondolja. Michal Mózer góljával már a 7. percben vezettek Marcel Turňa védencei, de a felhőtlen örömük csak a 30. percig tartott, amikor Kalmár Dávid egyenlített. S hogy ne szakadjon meg a kínosan rossz hazai sorozatuk, arról a Losoncról Rimaszombatba szerződött Olák Kevin gondoskodott az 54. percben, így Bari Jenő tanítványai  értékes három ponttal távoztak Nógrádból. Majdnem a losonciakhoz hasonlóan jártak a fülekiek is, akik a dobogón tanyázó turócszentmártoniakat fogadták, akik gól nélküli félidő után a 61. percben  Strniša öngóljával szereztek vezetést. A mintegy 500 néző elhűlve vette tudomásul, hogy három perccel később már 0:2 állt az eredményjelző táblán, s ekkor nem sokan vettek volna mérget rá, hogy a hazaiak legalább egyenlíteni tudnak. De megtörtént a részleges csoda, öt perccel a vége előtt a nemrég öngólt adó Strniša hozta vissza a játékba a fülekieket, majd a mérkőzés utolsó percében az ukrán légiós, Lovinjuk egyenlített. Ezzel a pontszerzéssel a fülekiek két pontra megközelítették a losonciakat, s 36 ponttal a hetedik helyen állnak. A rimaszombatiak rosszabb gólkülönbségüknek köszönhetően 26 ponttal a tizenkettedik helyen állnak. A listavezető alsókubiniak meglepetésre csak gólnélküli döntetlent játszottak a veszeleiekkel (Oravské Veselé), így már csak öt pont az előnyük a Zsarnócán (Žarnovica) mindhárom pontot begyűjtő rakolciakkal (Rakytovce) szemben.

A héten két forduló lebonyolítására is sor kerül, előbb 18-án, szerdán a 29. forduló mérkőzéseire kerül sor 17.30 órától. A fülekiek a listavezető alsókubiniakat, a rimaszombatiak a turócszentmártoniakat, míg a losonciak a bániakat. Hétvégén már csak a rimaszombatiak játszanak odahaza, a 24. fordulóban 17.00 órától a Karásznóiakat (Krásno nad Kysucou) látják vendégül, a losonciak Csacára, míg másnap a fülekiek Veszelére utaznak.

Nem sok vizet zavartak a gömöri csapatok a IV. ligában, az ajnácskőiekkel otthon, a tornaljaiakkal idegenben „mosták fel a gyepet”. Az ajnácskőiek a múltkor Fehérkúton begyűjtött hatos után a listavezető selmecbányaiakat fogadták, de nem voltak vetélytársai a táblázatot fölényesen vezető vendégeknek. A vendégek már a 12. percben vezetést szereztek, majd a második félidő derekán két gyors góllal bebiztosították a győzelmüket. A tornaljaiak a sálfalviakhoz (Šalková) látogattak, s a hazaiak 45 perc alatt lerendezték a vendégeket (3:0). Izgalmasabb mérkőzés várt a tótgyarmatiakra, akik a táblázaton előttük álló, harmadik poltáriakat fogadták, s Tóth Benjámin 48. percben lőtt góljával begyűjtötték a három pontot, így egy pontra felzárkóztak a poltáriak mögé. A táblázatot az 50 pontos selmeciek vezetik a 41 pontos erdőbádonyiak (Badín) és a 37 pontos poltáriak előtt. A két gömöri csapat a táblázat alsó felében szerénykedik, a 10. tornaljaiaknak 24, a mögöttük álló ajnácskőieknek 23 pontjuk van.

S nem is biztos, hogy a következő fordulóban szaporítani tudják majd a pontjaiakt, hiszen a hétvégén az ajnácskőiek Zólyomba látogatnak, míg a tornaljaiak a tótgyarmatiakat fogadják.

Az V. liga rangadóját Ragyolcon játszották, ahol száz néző várta a negyedik helyen álló óváriakat, s akik eljöttek, izgalmas első félidőt láthattak. A vendégek Golian góljával már a második perceben alaposan ráijesztettek a hazaiakra, akik Matuška és Lipták két találatával gyorsan fordítottak, de a vendégek nem adták fel, s Máč góljával újra szorossá tették az eredményt. A félidő végéig még mindkét oldalon esett egy-egy gól, így a félidőben 4:3-as hazai előnnyel vonultak az öltözőbe a csapatok. A második félidőben már csak egy gól esett, s azt is a hazaiak lőtték (Tóth Ferenc), így a hazaiak begyűjtötték az annyira fontos három pontot, s továbbra is vezetik a bajnokságot. Az őket üldöző nagykürtösiek a tökutolsó nagybalogiakat fogadták, akiknél az utolsó percig nem volt biztos, ki tudnak-e állni egyáltalán. Végül sikerült, s a két előző 0:9-es eredményhez képest ezúttal megúszták egy hetessel.

A felediek nyárias időben fogadták a nagyrőceieket, akik gyakorlatilag cserejátékos nélkül érkeztek. A jó idő ellenére a szurkolók nem erőltették meg magukat, alig százan voltak kíváncsiak a mérkőzésre, többnyire fiatalok, akik néha magyar szavakat is vegyítettek a beszédjükbe. A hazaiak az első félidőben meddő mezőnyfelében játszottak, s bár a műsorközlő a 25. percben gólt jelentett, később keserűen vissza kellett vonnia korai üdvrivalgását, a bíró ugyanis hosszas tétovázás után les miatt nem adta meg a találatot. A második félidő elején a hazai kapus, Michálek kapitális hibája után Kožička egy szemfüles góllal (mintegy 35 méterről átejtette a kinn álló kapust) megszerezte a vezetést a vendégeknek, s a hazaiak teljesen megzavarodtak. A vendégek sorra alakították ki a helyzeteiket, s még azt is megengedhették maguknak, hogy lesgólt lőjenek. Jobbágy és Levický is bevették a hazai kaput, majd a kegyelemdöfést a 89. percben Konček adta meg a hazaiaknak, aki a játékvezető által megítélt tizenegyest lőtte a bal alsó sarokra. A kapus jó érezte a sarkot, de a labda gyorsabb volt. Az Ipoly menti rangadón későn ébredtek az ipolynyékiek, s így 2:1 arányban kikaptak a csábiaktól. Az ipolybalogiak a legutóbb a nagykürtösiek skalpját megszerző nyustyaiakt fogadták, s változatos meccsen Oroszlány góljával a 24. percben megszerezték a vezetést. A második félidő elején viszont bennragadtak az öltözőben, s ezt Sudor két góllal büntette meg. Végül Urbán Oláh Ádám a mérkőzés utolsó perceiben legalább az egy pontott megmentette a hazaiaknak.

A táblázat élén folytatódik a versenyfutás a ragyolciak és a nagykürtösiek között, az 55 pontos ragyolciak jelenleg két ponttal vezetnek. A 35 pontos óváriak is két ponttal előzik meg a hazai pályán csúfos vereséget szenvedett feledieket, s hazai vereségük után az ipolynyékiek is lecsúsztak a hetedik helyre.              

A következő fordulóban a listavezető ragyolciak Nagyrőcére látogatnak, míg a nagykürtösiek a harmadik helyezett óváriakhoz. Egyik sem ígérkezik unalmas mérkőzésnek. Az ipolynyékiek Bozitán, a felediek Tiszolcon próbálnak szerencsét, a nagybalogiak az ipolybalogiakat, míg a csábiak az apátújfalusiakat fogadják.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.