2024. május 22., 09:46

RangAdó-díjátadó: Gömöri tehetség lett az NB I felfedezettje

Hétvégén a magyar labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 2023/24-es idénye is véget ért. A szezon végeztével pedig megtartották Magyar Labdarúgó Szövetség hagyományos évzáró díjátadó RangAdó gáláját, ahol hat kategóriában díjazták a szezon legjobbjait.

Vajda Botond
Vajda Botond lett az NB1 felfedezettje
Fotó: dvsc.hu

A Ferencváros vasárnapi, Újpest elleni 2–0-s sikerével véget ért az OTP Bank Liga 2023/2024-es szezonja, amelyben ezúttal is a Ferencváros zárt az élen, a második a Paks, míg a harmadik a Puskás Akadémia lett, a Mezőkövesd és a Kisvárda pedig búcsúzott az élvonaltól.

Az OTP Bank Liga legjobb játékosának járó díját a Ferencváros magyar válogatott támadója, Varga Barnabás zsebelte be, aki 20 góljával a gólkirályi címet is megszerezte, sorozatban második alkalommal.

„Nem gondolnám, hogy idén nehezebb volt elnyernem ezeket az elismeréseket, hiszen azért egy fokkal jobb csapatba igazoltam a nyáron, a lehetőségek szerintem most jobbak voltak mind csapat, mind más szinten, de ettől függetlenül nem egyszerű egy ilyen elismerést bezsebelni, úgyhogy nagyon örülök neki. Más volt a Paks és a Fradi, most már a válogatottban is stabil kerettagnak mondhatom magam, a Budapestre igazolásommal azért az európai kupaporondon is megmutathattam magam. Kicsit azért fárasztóbb is volt ez a szezon. Ez volt az első nagyon sűrű idényem, de az edzők is tudták ezt, így amikor lehetett és volt rá lehetőség, megkaptam a pihenőt. Ha hetente egy meccs lett volna és nem lettek volna hét közben is, akkor is ugyanúgy készülne az ember, picit a regenerálódásra kellett jobban figyelnem, de ettől függetlenül minden ugyanaz volt.

Nagy büszkeség, hogy idén is megkaptam a legjobb játékosnak járó díjat, hálás vagyok, köszönet érte. A hazaigazolásomkor nagyot fordult a karrierem, ott vett komolyabb irányt, mondhatom, ez volt életem legjobb döntése eddig”

- nyilatkozta a szezon legjobb játékosa.

A bajnokság legjobb edzőjének a Pakssal nem kis meglepetésre kupagyőzelmet ünneplő és a bajnokságban ezüstérmet szerző Bognár Györgyöt választották meg.

„Azt gondolom, a klubnál erőn felül teljesítenek, mivel nincs szponzorunk, tehát önellátó klub vagyunk, ehhez nagyon ügyesen, okosan és fegyelmezetten kell kezelni elsősorban az egyesület hátterét. Ezt húsz éve Haraszti Zsolték kiválóan csinálják. Célirányosabb futballt játszottunk idén, az első három forduló rádöbbentett minket arra, hogy az elmúlt években játszott felfogás nem biztos, hogy most is eredményre vezet. A profi futballban márpedig az eredmény fontos, hiszen kirúgnak, ha nem megy a dolog. Módosítanunk kellett, én is felülvizsgáltam magam, hogy a nyitott, látványosabb fociból egy fokkal vissza kell vennünk, és a csapatjátékra kell fókuszálnunk. Jött a csapatba Szappanos Péter, aki rendkívül fontos pont volt, egy megbízható, jól irányító és jól védő kapus, és azt gondolom, a védelem is jelentősen feljavult.

A középpálya változott, mert most három masszívabb középpályással játszottunk, ezáltal nem volt annyira látványos a játékunk, kevesebb helyzettel dolgoztunk, a gól is kevesebb volt, viszont nem is kaptunk. Ez az átalakítás vezetett arra, hogy hosszú ideig eredményesek tudtunk lenni”

- értékelte csapat szezonját az NB I legjobb edzőjének megválasztott Bognár György.

A díjátadón felvidéki érdekeltség is volt, mivel az év felfedezettje kategóriában a Debrecen gömöri tehetsége, Vajda Botond is jelölt volt. A 20 esztendős tehetség remek idényt futott Debrecenben, így megérdemelten lett az NB I felfedezettje, Vajda öt gólig jutott az idei szezonban. A gömöri származású futballista tavaly márciusban az U19-es, idén egy évvel később pedig az U21-es nemzeti csapatban is bemutatkozhatott a jó teljesítményének köszönhetően.

„A csapat, a Debrecen és természetesen Dzsudzsák Balázs is olyan, aki nélkül nem sikerült volna nyernem. Emellett fontos a családom is, amely nagyon sokat segített. A játék minden elemében tudtam fejlődni, sok tapasztalatot szereztem. Olyan edzések voltak, ami ezt szerencsére lehetővé tette. Ha egyet kéne kiemelnem ezek közül, szerintem mentálisan elég sokat fejlődtem” – vélekedett az év felfedezettje Vajda Botond.

A kedd esti díjátadón továbbá díjazták a szezon legszebb gólját, amelyet ezúttal az DVTK játékosa Jurek Gábor szerzett a Paks ellen. Az év játékvezetőjének járó díjat idén Bognár Tamás vehette át, aki idén 18 bajnoki fújta a sípot. A szezon legsportszerűbb gárdája az MTK lett, az újonc simán bentmaradt az élvonalban.

A kategóriák győztesei:

A férfi NB I legjobb játékosa: Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

A férfi NB I felfedezettje: Vajda Botond (Debreceni VSC)

A férfi NB I legjobb edzője: Bognár György (Paksi FC)

A szezon legszebb gólja: Jurek Gábor (DVTK)

A férfi NB I játékvezetője: Bognár Tamás

A férfi NB I fair play-díjasa: MTK Budapest

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.