2020. augusztus 13., 08:58

Radványi Miklós: a csúnyábbik arcát mutatta a futball

Mint arról beszámoltunk, a dunaszerdahelyi DAC, ha nehezen is hozta a kötelezőt és legyőzte a Radványi Miklós által edzett Garamszentkereszt együttesét.

Fotó: fkpohronie.sk

A dunaszerdahelyi együttes első idegenbeli mérkőzésén győzni tudott a Garamszentkereszt otthonában, ezzel két mérkőzés után százszázalékos teljesítménnyel a Slovan mögött második helyen áll Bernd Storck együttese. A pozsonyiak csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően vezetik a táblázatot. A garamszentkereszti sikert követően Bernd Storck és a hazaiak vezetőedzője, Radványi Miklós is nyilatkozott.

„A várakozásoknak megfelelően nehéz meccset vívtunk. Az ellenfél remekül megszervezte ellenünk a védelmét, mi pedig nehezen találtuk meg az üres területeket. Az első félidőben igyekeztünk gólt rúgni, de az csak a második felvonásban jött egy szép szabadrúgásból. Utána támadásba lendültek a hazaiak, és össze is jött nekik az egyenlítés.” 

Elaludtunk a szélen, ebből kaptunk gólt. Ha a mérkőzés utolsó pillanataiban szerzi meg egy csapat a győzelmet, az már kicsit a szerencséről is szól, de ilyen a futball. A játékosaimnak gratulálok, amiért a legvégéig küzdöttek”

– értékelte a mérkőzést a DAC vezetőedzője, Bernd Storck a klub hivatalos honlapjának.

Mindössze pár perc választotta el a hazaiak felvidéki mesterét, Radványi Miklóst attól, hogy pontot szerezzenek a DAC ellen. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a DAC egykori trénere és játékosa elmondta csapata nem vallott szégyent a bajnokság egyik esélyese ellen.

Büszke vagyok a csapatra. Úgy gondolom, a stratégia, amelyet választottunk, nem vallott szégyent. Nem játszhatunk kiegyenlített meccset egy olyan csapat ellen, mint a DAC. Minőségileg teljesen más szinten állnak hozzánk képest.”

„Az első félidőben volt egy százszázalékos helyzetünk, melyet Fadera nem tudott gólra váltani. Aztán kaptunk egy gólt szabadrúgásból, melyet egy buta szabálytalanság előzött meg a részünkről. Tudtuk azonban, hogy ők is hibázni fognak, és ebből a hibából ki is egyenlítettünk. Pár napja nekünk sikerült az utolsó percekben pontot mentenünk, most épp ellenkezőleg, a csúnyábbik arcát mutatta a futball, és a végén vesztettük el a meccset. Ez a játék már csak ilyen. A meccs alatti indulatokról nem fogok és nem is akarok beszélni” - értékelte a mérkőzést a hazaiak felvidéki mestere Radványi Miklós.

Megosztás
Címkék