2021. szeptember 7., 19:46

Problémás alak hírében áll a DAC új "sztárigazolása"

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az egész Fortuna Liga messze legértékesebb játékosát sikerült kölcsönbe szerződtetnie a dunaszerdahelyi sárga-kékeknek. Didier Lamkel Zé ugyanakkor nem problémamentes figura, meggyűlhet a DAC-vezetés baja a 4,5 millió eurót érő kameruni támadóval.

lamkel zé
Fotó: Twitter

Elsőként a Sme számolt be róla, hogy a belgiumi első liga alsóházában tanyázó Royal Antwerpentől érkező támadónak voltak már furcsa ügyei. Némi netes kutakodás után mi is csak megerősíteni tudjuk a szlovák lap értesüléseit. De előbb lássuk eddigi pályafutását.

A legtöbb kameruni tehetséget kitermelő L'École de Football Brasseries du Cameroun focisuliban nevelkedő Lamkel Zé sok más kor- és nemzettársához hasonlóan, nah meg a gyarmati örökségnek köszönhetően, francia korosztályos csapatokban kezdte pályafutását. Előbb a Lille B-csapatában kapott lehetőséget, majd egy francia másodosztályú együttesnél, a Chamois Niortais F.C.-nél. 2018 nyarán innen szerződtette 440 ezer euróért aa belga első ligában vitézkedő Royal Antwerpen csapata, ahol alig három év alatt sikerült megtízszereznie saját értéket. A Transfermarkt.de adatai szerint Lamkel Zé játékjoga 4,5 milliónyi eurót ér, bár a fiatal kameruni támadó nem az a kifejezett gólgyáros. A DAC-nak adott első nyilatkozatában azt mondta, 

(...) bízom benne, hogy ehhez (a csapat jó szerepléséhez - a szerk. megj.) kétszámjegyű mennyiségű góllal és gólpasszokkal járulhatok hozzá.

Nos, ebben mi is bízunk, csakhogy Lamkel Zé eddigi pályafutása nem erre enged következtetni. Bár a belga liga némileg erősebb, mint a szlovák, az azért sokatmondó, hogy a sztárigazolásnak első szezonjában négy, a másodikban hét, míg a harmadikban 6 gólt sikerült szereznie. Mindezt 29, 35, illetve 15 meccsen. 

Trollkodott, de megtrollkodták

Mielőtt  a DAC idei szezonjával temetni kezdenénk szegény kameruni fiút, azért azt gyorsan tegyük hozzá, Lamkel Zé más csapatok érdeklődését is felkeltette. Éppen ehhez kötődik egy kifejezetten szórakoztató ügye is. A görög Panathinaikos 2020 decemberében komoly ajánlatot tett a játékosért, amelyet Lamkel Zé is örömmel fogadott, szívesen játszott volna újra korábbi edzője, Bölöni László kezei alatt.

Mivel a belga klubnál élő szerződése volt, a klub pedig nem akart megválni tőle, úgy döntött, sajátos módon fejezi ki nemtetszését.

Egy alkalommal a klub legnagyobb riválisa, az Anderlecht mezében ment edzésre, csakhogy ráfaragott. 

Amikor a klubház felé közeledő játékost meglátták a biztonsági őrök a rivális mezében, nem engedték be őt az épületbe. A játékos kintről próbálta feltépni az ajtót, de a szekusok erősebbek voltak, egyszerűen kicsukták őt. Bár Lamkel Zé nem győzött bocsánatot kérni az eset miatt, előtte még azért saját Instagramján azt ígérte, ha ezzel az akciójával nem ér célt, legközelebb az Antwerpen városi riválisának mezét veszi fel. Erre, talán a játékos legnagyobb szerencséjére, már nem került sor. Lamkel Zé játékerejét azért az jól mutatja, hogy megbüntették ugyan, de a pályára visszatérhetett, a klubnak így is szüksége volt rá. Hogy lesz-e hasonló akciója a sárga-kékeknél a szezon hátralévő részében, csak találgatni lehet, mivel csak kölcsönjátékra jött, ilyesmire talán nem kerül sor.

Mindenesetre reméljük, valaki azért szól neki az öltözőben, hogy Dunaszerdahelyen ne próbálkozzon a Slovan mezével!

Megosztás
Címkék