2023. március 3., 20:36

Összejöhet-e az első sárga-kék bajnoki cím?

Az elmúlt években a DAC folyamatosan a labdarúgó Fortuna Liga legjobbjai között volt, de a pozsonyi Slovan eddig elérhetetlen akadálynak tűnt. Az európai fronton is még aktív fővárosiaknak viszont idén két területen is bizonyítaniuk kell, ez pedig olyan lehetőséget jelent a dunaszerdahelyieknek, amivel jó volna élni.

 

DAC-Slovan
DAC-Slovan
Fotó: TASR

Nyilvánvaló tény, hogy a legnagyobb múltú szlovák klub jobb anyagi lehetőségekkel rendelkezik, mint a DAC, és a szurkolók közti ellentétek több évtizedre nyúlnak vissza. 

Az elmúlt évtizedekben mindkét klub megélt súlyos problémákat, de egyértelmű, hogy a Slovan teljesen más anyagi alapokra építhetett, és országos sikerei is más korszakban kezdődtek. Ennek ellenére napjainkra a DAC csaknem teljes értékű partnere lett a „szlovákok klubjának”, s mint felvidéki szimbólum, jelentős marketingértékre is szert tett. Ez látszik a szurkolói bázison is, amely ugyan volt már erősebb is, mint napjainkban, de az elmúlt hónapok eredményei újra megszilárdították. A tavasz eddigi találkozói pedig bizonyították, már nem csak álom a bajnoki cím.

Más kérdés, hogy amikor a sárga-kékek bajnoki esélyeit latolgatjuk, azt is el kell ismerni, ez nagyban függ az ellenfelek eredményeitől is. Látható, hogy a pozsonyiak nem kezdték meggyőzően a tavaszt, s ahogy arról lapunkban is írunk, az európai szereplésük pedig feltehetően hatással lesz a további találkozóikra is. 

Ezért aztán furcsa helyzetben lesz majd márciusban a DAC-rajongó, aki ugyan még véletlenül sem szurkolna a Slovannak, de ha saját kedvencei érdekeit nézi, azt kívánja, a fővárosiak még legalább egy kört küzdjenek tovább az Európai Konferencia Ligában, mert akkor nem a bajnoki pontvadászatra fókuszálnának.

Az ugyanis egyértelmű, a Slovan a bajnoki végjátékban mindig magabiztos volt, simán húzta be a Fortuna ligás győzelmeket, Vladimír Weiss pedig igazán tapasztalt edző.

A DAC edzője, Adrián Guľa számára sem volna újdonság a bajnoki cím, a játékosai számára viszont igen. Korábban Kalmár Zsolt is beszélt arról, szeretne már trófeát nyerni a dunaszerdahelyi együttessel. Ez idén már csak a bajnokságban sikerülhet, mert a kupában meglepően hamar kihullott a csapat. 

Azt követően azonban remekül teljesítettek a pontvadászatban, de nem szabad elfeledkezni a kissé lemaradó nagyszombatiakról sem. 

Ami bizonyos: akármennyire is nem beszéltek még a tavaszi szezon kezdetén a bajnoki címről a DAC vezetésében, a szurkolók már nem is titkon ebben reménykednek, hiszen a két nagy rivális, a Slovan és a Nagyszombat mellett a sárga-kékek esélyesek a trófeára. A tapasztalat ugyan a riválisok fegyvere, de a dunaszerdahelyiekben ott a tűz, s a legelkötelezettebb rajongótábor segítségével idén sikerülhet!

Megjelent a MAGYAR7 kilencedik számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.