Összeállt Storck stábja: fia és a magyar korosztályos válogatott egykori mestere is a csapatban

2020. június 2., 21:07
Ondik Gábor

A dunaszerdahelyi DAC új vezetőedzője, Bernd Storck a tegnap hivatalosan is átvette a csapat irányítását, ezzel egyidejűleg a német szakember új stábja is bemutatkozott Dunaszerdahelyen.

Fotó: fcdac.sk
A képen balról Gábriš Csaba, Martin Raška, Bernd Storck, Németh Antal és Alexander Storck látható.

Lapunk írta meg először, hogy Bernd Storck fia, Alexander lehet a DAC új erőnléti edzője. A hírek igaznak bizonyultak. A 32 esztendős szakember legutóbb is édesapjával dolgozhatott Belgiumban, de dolgozott a magyar korosztályos válogatott mellett is erőnléti edzőként.

A DAC új edzői stábjában Németh Antal is helyet kapott, ugyanis ő fogja segíteni Bernd Storck munkáját mint segédedző. A negyvenhat esztendős szakember korábban a magyar utánpótlás válogatottak (U17, U18 és U19) kapitánya is volt. Az U17-es és U19-es válogatottat is az EB elitkörébe vezette. Klubszinten a budapesti Vasasnál dolgozott, ahol az ottani Akadémia szakmai igazgatójaként tevékenykedett. Innen választotta ki őt a Magyar Labdarúgó Szövetség akkori sportigazgatója, Bernd Storck a szövetségi edzők közé. Németh Antal a legmagasabb szintű edzői képesítéssel, Pro licenccel rendelkezik.

Az új stáb munkáját Martin Raška kapusedző és az Akadémia erőnléti edzője, Gábriš Csaba is segíti, akinek a felügyelete alatt készült a csapat az elmúlt hetekben.

A dunaszerdahelyi klub játékosai kedden erőnléti tesztelésen estek át. A játékosok gyorsaságát és állóképességét mérte az új stáb.

Kövesse facebook oldalunkat is!