Női foci: Nagy Viktória és Feketevízi Tímea csapata is döntetlenezett

2020. augusztus 30., 19:23
Ondik Gábor

A női Simple Liga harmadik fordulójában a nádszegi Nagy Viktóriával felálló Ferencváros, valamint csallóközcsütörtöki Feketevízi Tímea és a győriek kezdőjében debütáló Rublík Orsolya csapata, a Győri ETO is döntetlen játszott.

Fotó: eto.hu

A Ferencváros két magabiztos sikerrel kezdte a Simple Női Liga 2020/21-es idényét. A Szent Mihály 7-1-es és a Kelen 8-1-es legyőzése után az Astra csapatát fogadta a nádszegi Nagy Viktóriával a kezdőben felálló zöld-fehérek.

A mérkőzés egyértelmű esélyese a Ferencváros volt, de a nyáron alaposan megerősödött Astra, a remek szezonkezdet után meglepetésre a Fradi otthonából is ponttal távozott. A mérkőzésen a 16. percben az Astra szerezte meg a vezetést, Rácz Zsófia révén. A bekapott gól után a hazaiak begyújtották a rakétákat és még az első félidőben fordítani tudtak. Előbb Vágó Fanny egyenlített a 39. percben, majd a játékrész legvégén Czellér Dorottya szerzett vezetést a Fradinak.

Szünet után a zöld-fehérek Vágó Fanny második találatával már két góllal is vezettek, azonban túlságosan visszavettek Dörnyei Balázs tanítványai, ami komoly hibának bizonyult. Az Astra játékosai pedig kihasználták a lehetőségeiket, a 73. percben a szintén válogatott Sipos Lilla góljával egygólosra csökkentették a hátrányukat. A Ferencváros számára öt perccel a vége előtt jött a hidegzuhany, ugyanis a vendégek kiegyenlítettek, kétgólos hátrányból is. Az üllőiek harmadik gólját Vicsek Nóra szerezte, az Astra ezzel nagy meglepetésre pontot rabolt a Ferencváros otthonából.

A zöld-fehérek nádszegi származású játékosa, Nagy Viktória végig a pályán volt, a gólzáporos mérkőzésen.

Simple Női Liga, 3. forduló:

FTC-Telekom – Astra-ALEF HFC-Üllő 3-3 (2-1)

Gólszerzők: Vágó (39., 67.), Czellér (45.), illetve Rácz (16.), Sipos (73.), Vicsek (85.)

fradi.hu_.jpg
Fotó: fradi.hu

A másik felvidéki érdekeltséggel bíró összecsapáson a csallóközcsütörtöki Feketevízi Tímea csapata a Győri ETO szintén döntetlent játszott. A győri együttes első pontjait szerezte meg az új idényben. A csallóközcsütörtöki tehetség a kezdőben lépett pályára és a 63. percig volt a pályán.

A győriek kezdőjében első bajnoki mérkőzésén lépett pályára a 25 esztendős nagyszarvai Rublík Orsolya, aki a védelemben debütált az ETO-ban és végig a pályán volt.

A mérkőzésen a győriek szerezték meg a vezetést az első félidő 29. percében Öreg Cintia góljával, amire a második félidő elején Szil Tünde válaszolt, így 1-1-es döntetlennel végződött a találkozó. A győriek három fordulót követően egy ponttal a hatodik helyen állnak a bajnokságban.

Haladás-Viktória FC – ETO FC Győr 1-1 (0-1)

Gólszerzők: Szil T. (51.) ill. Öreg C. (29.)

Kövesse facebook oldalunkat is!