Női foci: Feketevíziék otthonában gálázott a Fradi

2020. szeptember 6., 16:46
Ondik Gábor

A magyar női labdarúgó bajnokság (Simple Női Liga) szombati felvidéki érdekeltségű mérkőzésén, a Ferencváros idegenben a Győr otthonában aratott fölényes győzelmet.

Fotó: fradi.hu

A női NB I szombati mérkőzésén a Ferencváros újra rálépett a győztesek útjára, és az Astra elleni kisiklást követően újra győztek a zöld-fehérek. A találkozónak felvidéki érdekeltsége is volt, hiszen mindkét csapatban akadtak felvidéki magyar játékosok.

A hazaiaknál a csallóközcsütörtöki Feketevízi Tímea és a nagyszarvai Rublík Orsolya is a kezdőben kapott lehetőséget Kulcsár Zsolt vezetőedzőtől. A vendég Ferencváros csapatában a naszvadi Nagy Viktória ezúttal nem került be a kezdőbe, és csereként sem kapott lehetőséget.

A Fradi már az első játékrészben döntésre vitte a három pont sorsát és háromgólos előnybe került. A zöld-fehérek először a 16. percben találtak a győri kapuba Siklér Kinga révén, majd az első játékrész hajrájában Vágó Fanny és Melisa Hasanbegovic növelte háromgólosra a Ferencváros előnyét.

Fordulást követően a Ferencváros további gólokat szerzett, Vágó Fanny második félidőben szerzett újabb két góljával mesterhármast szerzett. A végeredményt a 79. percben Pusztai Sára állította be.

A hazaiaknál Feketevízi Tímea a 65. percig volt a pályán, míg Rublík Orsolya végigjátszotta a mérkőzést. Győzelmével a Ferencváros megerősítette második helyét a tabellán és két pontra továbbra is az MTK mögött állnak Nagy Viktóriáék. A Győr a tabella hetedik helyére esett vissza, csupán a pont nélküli Kelen SC együttesét előzik meg a győriek.

Simple Női Liga, 4. forduló:
ETO FC Győr - FTC-Telekom 0-6 (0-3)
Gólszerzők: Vágó F. (38., 52., 75.), Siklér (16.), Hasanbegovic (41.)

Kövesse facebook oldalunkat is!