2021. július 30., 07:25

Németh Antal: A játékosok mindent megtettek a pályán, hogy eltüntessék a különbséget

A DAC hősies küzdelemben végig meccsben volt a továbbjutásért a Partizan Belgrád elleni Európa Konferencia Liga-selejtező visszavágóján. Mint arról beszámoltunk, a belgrádi gárda érvényesítette a papírformát és továbbjutott a következő fordulóba.

dac
Fotó: dac1904.sk

A dunaszerdahelyi sárga-kékeknek nem sok hiányzott a bravúrhoz, egy kis szerencsével akár a továbbjutás is meglehetett volna a DAC-nak, gondoljunk csak Schäfer kapufájára vagy Balić kihagyott büntetőjére. A mérkőzést követően Németh Antal vezetőedző is értékelte csapata produkcióját.

Nagyon nehéz bármit is mondani egy ilyen mérkőzés után. Nagyon sajnáljuk a vereséget. A játékosaim mindent megtettek, hogy a pályán eltüntessék a két csapat közti különbséget. Büszke vagyok a fiúkra. Sajnálom, hogy nem tudtuk hozzásegíteni Szlovákiát ahhoz, hogy jobb koefficienst szerezzenek a hazai bajnokság csapatai a nemzetközi színtéren. Ma még szomorkodhatunk, de holnap már teljes erővel a Fortuna Ligára kell koncentrálnunk, ahol sajnos elment az első mérkőzés. Az átigazolási időszak, azaz augusztus végéig még sok idő van hátra, bármi elképzelhető. Azon dolgozunk, hogy jó csapatunk legyen, és próbáljunk minél sikeresebbek lenni a bajnokságban. Előre kell lépnünk a helyzetkihasználásban. A három meccs, egy lőtt gól ellenére továbbra is azt mondom, hogy nagyon tehetséges csatáraink, illetve játékosaink vannak. Nehéz az Európa Konferencia Ligát a felkészülési időszakhoz hasonlítani, amikor sok gólt szereztünk, de remélem, hogy annak a lendületes támadófutballnak, amit játszani szeretnénk, meglesz az eredménye.” - kezdte értékelését Németh Antal a DAC vezetőedzője.

A DAC mestere elmondta az újonc Liptószentmiklós ellen már mindenképpen nyerni szeretnének.

Kicsit türelmesebbnek kell lenni. Remélem, hogy a Liptószentmiklós ellen már megtörtjük a gólcsendet. A találkozó előtt a tizenegyesrúgásokat is gyakoroltuk. Balić az esetek szinte száz százalékában belőtte a büntetőket, ma ez így alakult. Az ő beállítása is a terv része volt. Bár bevallom, egy kicsit később terveztem őt a pályára küldeni, de Nebyla sérülése miatt már a szünet után beállt. Az az ő feladata, hogy vezér legyen, és irányítsa a játékot, nekem pedig az, hogy átbeszéljem vele a teljesítményét, és felkészítsem őt a hétvégi találkozóra. Sharanit azért neveztem a kezdőbe, mert úgy gondoltuk, hogy az ő erélyei nagyon hasznosak lehetnek a csapatnak az első félidőben. Mindig hangoztatom, hogy minden játékos hasznos játékos, de nem biztos, hogy aki most jól játszott, az a hétvégén is játszani fog.”

- konstatálta újságírói kérdésre a sárga-kékek mestere.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Dominik Kružliak is kiemelte egy kiegyenlített mérkőzésen szenvedtek vereséget, melyet a két csapat helyzetkihasználása döntött el.

„Egyet tudok érteni a mesterrel, tudtuk, hogy a mérkőzés esélyese a Partizan volt, de nem ijedtünk meg tőlük. Azt hiszem ez egy nagyon kiegyenlített mérkőzés volt és voltak olyan fázisai mérkőzésnek, amikor mi voltunk a jobb csapat, sikerült is kidolgoznunk 3-4 nagy helyzetet, és volt egy büntetőnk is, amit nem sikerült belőni. Ami azt illeti ma is beigazolódott ezen az európai szinten, aki tovább akar jutni ilyen helyzeteket ki kell használni. Az ellenfélnek volt 2-3 lehetősége, amiből kettőt gólra is váltottak, az effektivitás is az ő oldalukon volt. Azt gondolom büszke lehetek a csapatra és csapattársaimra, végig küzdöttünk és harcoltunk, minden erőnket a pályán hagytunk és sajnos ez így végződött. Természetesen szomorúak vagyunk az eredmény miatt, de most már teljes erőnkkel a hétvégi bajnokira koncentrálunk. ” - értékelt a mérkőzést követően Dominik Kružliak a DAC csapatkapitánya.

Megosztás
Címkék