Nem sikerült a visszavágás, hazai pályán játszott döntetlent a DAC

2021. február 21., 17:07
Ondik Gábor

Közel 68 nap után lépett ismét pályára a MOL Arénában a dunaszerdahelyi DAC a szlovák élvonalban. Bernd Storck együttese hazai pályán vívott rangadót a harmadik helyezett Zsolna ellen.

Fotó: dac1904.sk

Két fontos kulcsember hiányában lépett pályára a DAC a Zsolna elleni rangadón. A sárga-kékek megszokott kezdőjéből sárga lapos eltiltás miatt Andrija Balić, valamint sérülés miatt a csapatkapitány Kalmár Zsolt is hiányzott.

Storck továbbra sem számíthatott a sérült Vida Máté, Sidney Friede és Eric Davis játékára, ami további fejtörést okozott az edzői stábnak a középpálya összeállításánál. Viszont jó hír, hogy visszatérhetett a kezdőbe Schäfer András és a horvát Marko Divković.

A mérkőzés első perceitől kezdve a hazaiak járatták többet a labdát, és több veszély jelentettek a Zsolna kapujára.

A mérkőzés 10. percében a sárga-kékek meg is szerezték a vezetést, a középpályán Schäfer harciasságának köszönhetően szerzett labdát a DAC, majd Christie-Davies kiváló ütemben passzolt Nicolaescu elé, a moldáv légiós pedig higgadtan gurított a kapuba Petráš mellett.

Egy perccel később újabb dunaszerdahelyi helyzet alakult ki a zsolnai kapu előtt, Ramirez lövését Petráš tolta szögletre. Az első negyedóra után a vendég zsolnaiak próbáltak támadásokat vezetni, a DAC védelme, azonban remekül zárt.

A 25. percben a hazaiak előtt újabb lehetőség adódott előnyük növelésére, ezúttal Nebyla helyzetét védte bravúrral a zsolnai hálóőr. A kezdeti magas iram után nagyon visszaesett a színvonal, ami kevés gólhelyzetet eredményezett az első félidő hajrájában. A vendégek szinte komoly gólszerzési lehetőség nélkül zárták az első játékrészt.

Szünetről visszatérve a vendégek szakvezetője Pavel Staňo kettős cserével próbált életet lehelni csapata támadójátékába.

A vendégek jól is kezdték a második félidőt, szinte azonnal kiegyenlítettek, a csereként pályára lépő Rusnák beadása után Jibril pöckölte a kapuba az egyenlítő gólt, Jedlička hiába ért még bele, nem tudott hárítani.

A második játékrészben hosszú percekig nem tudott kijönni a Zsolna szorításából a dunaszerdahelyi együttes, ami után az 57. percben jegyezhettük fel az első hazai helyzetet a szünetet követően, Divković távoli lövését blokkolták a zsolnai védők. Egy órányi játék után ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást a DAC, Divković próbálkozását ezúttal Petráš tolta a léc fölé.

A mérkőzés 63. percében Bichakhchyan pontrúgásánál kellett Jedličkának védenie, majd a másik oldalon Nicolaescu kerül helyzetbe, ami nem sokkal kerülte el a zsolnai kaput. Húsz perccel a vége előtt Bernd Storck is kettős cserére szánta el magát, és pályára küldte Taiwo és Andzouana kettősét.

Az utolsó negyedórát megnyomta a hazai együttes, előbb Ramirez gólba tartó lövését fogta biztosan a zsolnai kapus, majd Divković százszázalékos ziccerét védte nagy bravúrral Petráš.

Hat perccel a vége előtt Kopas szabadrúgása után kellet ismét nagyot védeni Jedličkának. A véghajrában mégis a DAC állt közelebb a gólhoz, Divković újabb ziccere után ezúttal a keresztléc mentette meg a góltól a vendégeket.

A mérkőzés hátralevő részében újabb találat már nem született, a DAC második tavaszi bajnokiján is döntetlent játszott.

Fortuna Liga, alapszakasz, 20. forduló:
FC DAC 1904 - MŠK Zsolna 1-1 (1-0)
MOL Aréna, Dunaszerdahely, zárt kapuk mögött, v.: Smolák
Gólszerzők: Nicolaescu (10.) ill. Jibril (47.)
Sárga lapok: -
DAC: Jedlička - Blackman, Müller, Kružliak, Beskorovainyi - Schäfer, Christie-Davis, Nebyla (Andzouana 72.) - Divković, Nicolaescu (Taiwo 72.), Ramirez
Zsolna: Petráš  - Anang, Kopas, Kiwior, Javorček - Fazlagikj, Bichakhchyan (Bernát 75.), Gono (Slebodník 75.) - Jibril (Kaprálik 82.), Kurminowski (Ďuriš 46.), Iľko (Rusnák 46.)
A 20. forduló további eredményei:
FC ViOn Aranyosmarót - MFK Rózsahegy 3-1 (2-0)
ŠK Slovan – FK Pohronie Garamszentkereszt 1-0 (0-0)
FK Szenice – AS Trencsén 2-3 (1-1)
MFK Zemplén Nagymihály - ŠKF Szered 0-2 (0-0)
FC Nyitra – FC Szpartak Nagyszombat 0-1 (0-0)