Nem bírta el alapemberei hiányát a DAC, értékes pontvesztés a Garamszentkereszt ellen

2020. november 7., 19:20
Ondik Gábor

A Fortuna Liga 13. fordulójában az éllovas DAC hazai pályán fogadta a kiesés ellen menekülő Garamszentkereszt csapatát. Bernd Stork több játékosát is kénytelen volt nélkülözni koronavírus-fertőzések miatt.

Fotó: Fotó: dac1904.sk

A szlovák élvonalbeli bajnokság hétvégi 13. fordulójában a dunaszerdahelyi DAC ezúttal hazai pályán lépett pályára. A csallóközi sárga-kékek a kiesés ellen menekülő Garamszentkereszt csapatát látták vendégül a MOL Arénában.

A hazai együttes több alapembere is hiányzott a találkozóról, ugyanis pozitív koronavírustesztet produkáltak a mérkőzést megelőzően.

A DAC csapatából Blackman, Eric Davis, valamint az ötgólos Andrija Balić is hiányzott, míg Sidney Friede sérülés miatt nem lehetett ott a pályán. A dunaszerdahelyiek kezdőjébe Niklas Sommer, valamint Jorge Mendez is bekerült.

A garamszentkereszti együttes remekül kezdte a mérkőzést, a hatodik percben Audino szögletét Jedličkának kellett kitornáznia a léc alól. A vendégek bátor játékának köszönhetően a DAC nem tudta szokásos játékát játszani, és a vendégek bátran próbálkoztak. A Garamszentkereszt részéről az első húsz percben több kapuralövési kísérletet is feljegyezhettünk.

A hazaiak nem igazán találták a réseket a vendégek védelmén. A 34. percben Mendez centere remek ütemben találta meg a DAC csapatkapitányát Kalmár Zsoltot, aki kapura is lőtt, Jenčo azonban elképesztő bravúrral hárított.

Az első játékrész hátralévő részében sem tudott komoly lehetőséget kialakítani a listavezető DAC, a vendégek remekül szervezett védelme őrizte a gól nélküli állást.

Szünetről visszatérve Bernd Storck kettős cserével reagált csapata első félidei gyengébb teljesítményére. Az 52. percben a vendégek előtt adódott százszázalékos helyzet, Fadera öt méterről azonban fölédurrantott.

Öt perccel később a sárga-kékek is megvillantak, Kalmár passza után Divković a kapufát találta telibe, a kipattanót pedig Sommer nem tudta a hálóba pofozni.

A hazaiak próbáltak nyomást helyezni a vendégek kapujára, de igazán nagy gólszerzési lehetőségeket nem tudtak kialakítani Kalmárék.

Ezen az estén semmi sem jött össze a hazaiaknak, a 71. percben egy remek szögből végezhetett el szabadrúgást a DAC, a sárga-kékek csapatkapitánya Kalmár Zsolt nem találta el a kaput.

A véghajrában is remekül védekezett a Garammenti együttes, a DAC játékosai hiába birtokolták többet a labdát és szegezte kapuja elé a vendégeket, a nagy ziccerek elmaradtak.

A mérkőzés legvégén Ramirez lábában maradt a dunaszerdahelyi gól, Jenčo nagy védéssel mentette meg góltól a csapatát, ezzel nagy meglepetésre a vendégek ponttal távoztak Dunaszerdahelyről.

Pontvesztésével a DAC elvesztette vezető helyét a tabellán, mivel a rivális Slovan győzni tudott a zempléni Nagymihály otthonában, azonban a DAC egy mérkőzéssel kevesebb játszott.

Fortuna Liga, 13. forduló:

FC DAC 1904 – FK Pohronie Garamszentkereszt 0-0

MOL Aréna, Dunaszerdahely, zárt kapuk mögött, v.: Prešinský

Gólszerzők:

Sárga lapok: Kružliak (12.), Mendez (45.), Sommer (49.), Malý (55.)

DAC: Jedlička - Sommer (Andzouana 84.), Müller (Malý 46.), Kružliak, Mendez (Beskorovainyi 46.) - Fábry, Njie (Nebyla 79.), Schäfer - Divković (Nicolaescu 60.), Ramirez, Kalmár

Garamszentkereszt: Jenčo - Jacko, Pavlík, Špiriak - Mazan, Weir (Chríbik 90+2.), Obročník, Audino (Blahút 79.), Župa - Bimenyimana (Petrák 90+1.), Fadera (Matić 78.)