Nagyszombat-DAC: kerületi rangadó vár a sárga-kékekre

2020. november 27., 14:37
Ondik Gábor

A szlovák élvonalbeli bajnokság hétvégi 15. fordulójában igazi futballcsemege vár a foci szerelmeseire, hiszen a DAC a nagy rivális Nagyszombat otthonában lép pályára. A sárga-kékek sorozatban harmadik győzelmükre készülnek a piros-feketék otthonában.

Fotó: TASR

Bernd Storck legénysége a nyitrai győzelem után a kerületi rivális Nagyszombat otthonában vendégeskedik. A sárga-kékek a második helyről várhatják a kerületi rangadót, míg a Nagyszombat a tabella negyedik helyéről fogadja a csallóközi együttest.

Három a magyar igazság...

A két ősi rivális az idei szezonban már második alkalommal feszül egymásnak. Augusztusban már találkozott egymással a MOL Arénában egy minden szempontból emlékezetes mérkőzésen, ami akkor 2-1-es dunaszerdahelyi győzelemmel és klubrekorddal végződött.

A DAC sorozatban harmadik győzelmére készül a nagyszombatiak otthonában, legutóbb idén júniusban Ramírez és Balić góljaival, azt megelőzően pedig 2019 októberében győztek Kalmárék a piros-feketék otthonában.

A DAC a zsolnai vereséget követően négy bajnoki óta veretlen a bajnokságban, míg a rivális Nagyszombat két bajnoki óta veretlen. A Spartak feketenyéki játékosának, Tumma Gergelynek a játéka kérdéses, mivel a válogatott szünet után kisebb sérüléssel tért vissza klubcsapatához.

„Remélem a jövő héten visszakerülök az edzésbe és a DAC ellen pályára léphetek majd, nagyon várom már azt a meccset. - nyilatkozta a rangadó előtt portálunknak Tumma Gergely.

Felvidéki magyarok az élvonalban

A Fortuna Liga 15. fordulójában két felvidéki érdekeltségű rangadóra is sor kerül. A remek formában futballozó Almási László csapata, az MFK Rózsahegy a várakozáson felül teljesítő, bodrogközi Geri Gergely által irányított Nyitra csapatát fogadja hazai pályán. Almásiék győzelem esetén megelőzhetik a tabellán a hatodik helyen álló Nyitrát. A forduló másik felvidéki érdekeltséggel bíró összecsapása a palásti Križan Richárd csapata, a Trencsén és az Iván Alexet foglalkoztató Szered összecsapása lesz. A sereghajtó Trencsén és a nyolc bajnoki mérkőzés óta nyeretlen Szered számára is életbevágóan fontos lenne a győzelem. A szerediek ráadásul jövő hét szerdán a DAC ellen is pályára lépnek, mivel a koronavírus miatt elmaradt bajnokit ekkor pótolják.

A Fortuna Liga 15. fordulójának programja:

November 28., szombat:

FC ViOn Aranyosmarót - MFK Zemplén Nagymihály 14:00 (Huste TV)

MFK Rózsahegy - FC Nyitra 14:00 (Huste TV)

MŠK Zsolna – FK Pohronie Garamszentkereszt 14:00 (Huste TV)

FC Szpartak Nagyszombat – FC DAC 1904 14:00 (Dvojka, Huste TV)

November 29., vasárnap:

AS Trencsén - ŠKF Szered 14:00 (Huste TV)

FK Szenice - ŠK Slovan 15:00 (Orange Šport, Huste TV)

Kövesse facebook oldalunkat is!