2022. december 28., 18:52

Michal Kuruc távozik a Somorja vezetőedzői posztjáról

A szlovák labdarúgó-bajnokságban szereplő Somorja együttesének vezetőedzője Michal Kuruc közös megegyezéssel szerződést bontott a csallóközi együttessel, így két év után távozik a klubtól.

Michal Kuruc
Távozik a sikerkovács
Fotó: stksamorin.sk

A szlovák másodosztály hatodik helyén álló Somorja közös megegyezéssel szerződést bontott Michal Kuruc vezetőedzővel, aki két év után távozik a csallóközi gárdától, jelentette be a somorjai együttes hivatalos közleményében.

A somorjai együttes történelmi sikert ért el ősszel, ugyanis a klubtörténelem során először jutottak be a Szlovák Kupa negyeddöntőjébe. A negyvenegy éves edző 2021 elején érkezett a klubhoz, amikor is Ján Blaháčot váltotta.

A 2020/21-es szezon fennmaradó részében kiváló eredményeket ért el, amelyek a közvetlenül a kiesőzóna felett tanyázó együttest egészen a hatodik helyig repítette. A következő idényben majdnem sikerült megismételni a klubtörténet legjobb helyezését: akkor Michal Kuruc irányításával a hetedik helyen végzett a Somorja.

Kuruc vezetőedző remek munkát végzett a klubban, két év alatt játékban és eredményességben is fejlesztette a csapatot. A játékosok az ő irányítása alatt abszolvált két esztendőben képesek voltak tartani egy bizonyos eredményességi szintet, a jelenlegi szezonban pedig megismételtük a hatodik-hetedik helyezésünket. Az ő vezetése alatt több játékos is szintet lépett, ami a projektünk lényege. Két év után azonban arra az elhatározásra jutottunk közösen, hogy elválnak az útjaink. Szeretnék köszönetet mondani a vezetőedzőnek a klub és a projektünk érdekében elvégzett munkájáért”

- nyilatkozta Horváth Csaba sportigazgató a somorjai együttes hivatalos honlapjának.

Az új vezetőedző személyéről már a napokban döntés születik.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.