cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2021. július 15., 19:26

Megvan a DAC új címere - VIDEÓVAL

A 2021/22-es szezon kezdete előtt logót váltott a DAC labdarúgóklub. Az új jelkép a klub hagyományait, valamint a modernitást és fejlődést jelképezi egyszerre - írja a klub honlapján.

A már két éve betervezett logócsere célja, hogy a klub ismét megújuljon, és ezzel is megmutassa, hogy egy innovatív és győztes csapatról van szó. 

Az utóbbi hét évben új akadémiát hoztunk létre, hogy tanítsuk és neveljük a jövő generációit. Modern stadiont építettünk, ahol – ha engedik - együtt élvezhetjük a foci örömét. A korszerű edzőközpontunk nemzetközi szintű hátteret biztosít a labdarúgóink számára. Bajnokesélyes csapat vagyunk, ott vagyunk a nemzetközi porondon. Így hát a növekedésünk és fejlődésünk velejárója, hogy a 2021/22-es szezontól a címerünk is megújuljon.”

– mondta el Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa.

A címert július 15-én, egyszerre több helyen, egy időben lehetett megtekinteni, pontosan 19:04 órakor. A MOL Arena nézői az Újpest elleni barátságos mérkőzés után, a csapat tagjaival közösen nézhették meg első alkalommal a stadion kivetítőjén. Ezzel egyidőben az interneten is megjelent a címert bemutató új imázsvideó.

A klub ezzel szeretné megmutatni az értékeit: az elszántságot, a harcosságot és az összetartozás erejét. A csapatot szívós harcosok alkotják, akiket a csapatszellem és a küzdeni akarás jellemez, akár a csallóközi embereket.

A címer több fő elemből áll: a pajzs a harcosok hű társa a küzelembem, hiszen egyszerre védelmez és erőt ad. A sárga-kék szín megmaradt, ez továbbra is a két csallóközi őselemet, a napot és a vizet szimbolizálja. Az összefonódó három betű, a D-A-C, a közösség egységét és az összetartást jelképezi. A letisztult megjelenés pedig egyszerre modern és tisztelgés a múlt előtt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.