2022. november 22., 09:59

Megujította Kalmár Zsolt érvényes szerződését a DAC

A Fortuna Ligában második helyen álló dunaszerdahelyi DAC hivatalos közleményben jelentette be, hogy megújították a csapatkapitány Kalmár Zsolt 2025-ig érvényes szerződését.

Kalmár Zsolt, DAC
Fotó: dac1904.sk

A dunaszerdahelyi sárga-kékek vezetősége megállapodott a csapatkapitánnyal, Kalmár Zsolttal 2025-ig érvényes szerződésének megújításáról. Az új megállapodás egyes rendelkezései módosultak, így kedvezőbb feltételekkel írt alá a kapitány. A DAC csapatkapitánya hosszas kihagyás után az idei szezonban tért vissza sérülése után, és egyre jobb formában futballozik, amit a bajnokságban elért hat gólja is jól mutat.

Az elmúlt hétvégén pedig a magyar válogatottba is góllal tért vissza sérülése után, ami ráadásul nem is akármilyen szabadrúgásgól lett.

„A klub nevében mondhatom, hogy nagyon boldogok vagyunk, amiért sikerült szerződést hosszabbítanunk az egyik legjobb játékosunkkal. Zsolt 2017-től van velünk, az elmúlt öt év alatt alaposan megismertük egymást. A sérüléséből kifolyólag volt némi gondunk a szerződéssel. Tavaly februárban sikerült találnunk egy olyan mechanizmust, amellyel segíthettük a visszatérését és a teljes felépülését. Tizenhat-tizenhét olyan hónap van mögöttünk, amely során igyekeztünk a lehető legtöbbet segíteni Zsoltinak.

Nagyon boldogok vagyunk, amiért sikerült megállapodnunk Zsolttal az elkövetkező két és fél évről”

– magyarázta Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója a klub hivatalos honlapjának.

A válogatott középpályás 2017 augusztusában a német élvonalbeli Lipcse együttesétől érkezett kölcsönbe a DAC-hoz, a vendégjáték egy év után átigazolássá véglegesült. Kalmár akkor egy hároméves, 2021 nyaráig szóló kontraktust írt alá, amelyet 2019 júniusában további egy évvel meghosszabbítottak a felek. Legutóbb pedig idén februárban 2025-ig szóló megállapodást kötöttek, amit most megújítottak.

A DAC szurkolói körében is nagy közönségkedvenc a magyar futballista, összesen négy alkalommal is megválasztották az őszi szezon legjobbjának, ami rekordnak számít.

A 27 esztendős futballista eddig 130 alkalommal lépett pályára a sárga-kékek színeiben, és ezalatt 45 gólt szerzett minden sorozatot tekintve.

„Nagyon örülök, hogy meghosszabbodott a szerződésem. Nagyon szépen köszönöm a klubnak, hogy bíztak bennem, és megadták a lehetőséget, hogy továbbra is a DAC futballistája lehessek. Egyre jobb formában érzem magam, ezt pedig a klub is látja. Az említett bizalmat pedig szeretném a pályán meghálálni” – nyilatkozta a megállapodás aláírását követően Kalmár Zsolt, a klub hivatalos honlapjának.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.