2023. február 12., 12:42

Meghalt a pályán egy 25 éves kapus, miután kivédte a tizenegyest

A Winkel Sport második számú labdarúgócsapata az SK Westrozebeke ellen lépett pályára Belgiumban alsóbb osztályú mérkőzésen. A második félidő elején elképzelhetetlen tragédia történt: a vendégek tizenegyeshez jutottak, amit a Sint-Eloois-Winkel kapusa, Arne Espeel kivédett, de ezt követően összeesett, és meghalt.

Nem tudni mi okozta a tragédiát
Arne Espeel
Fotó: Nemzeti sport/ma7
A labda még játékban volt. A kapusunk a lehető leggyorsabban felállt a védése után, de aztán egyből összeesett. Borzalmas volt látni"

– nyilatkozta a csapat asszisztensedzője, Stefaan Dewerchin.

A mérkőzést azonnal megállították. A mentők fél órán keresztül próbálták újraéleszteni a 25 éves kapust, kórházba vitték, de már nem tudtak rajta segíteni. Egyelőre nem lehet tudni, mi okozta Arne Espeel halálát.

A tragédia után a játékosok együtt mentek be az öltözőbe. Amikor jött a szomorú hír, nagyon nehéz pillanat volt. Szerintem néhány játékos még nem tudja felfogni, mi is történt pontosan"

- mondta Dewerchin.

A belga vrt.be arról számolt be, hogy a Winkel Sport B-csapata nagyrészt helyi fiatalokból áll. Igazi baráti társaságot alkotnak, így még nehezebb a játékosoknak feldolgozni a tragédiát. A kapus előtt tisztelegve a klub tagjai hétfőn végigjárják Sint-Eloois-Winkel utcáit.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.