Magyar válogatott támadó oldhatja meg a DAC csatárgondjait

2020. február 25., 20:00
Ondik Gábor

A szlovák élvonalban szereplő dunaszerdahelyi DAC kerete információink szerint újabb magyar válogatott játékossal bővülhet. A sárga-kékek a Liverpoolt és Amerikát is megjárt válogatott labdarúgóval erősíthetnek.

Fotó: rangado.hu

Rutinos támadóval erősítheti meg támadószekcióját a dunaszerdahelyi DAC. Információink szerint a csallóközi együttes a legutóbb MLS-ben szereplő Sporting Kansas City játékosát, a 31 esztendős Németh Krisztiánt szerződtetné. A magyar válogatott játékosa jelenleg szabadon igazolható. A gólerős támadó komoly erősítés lehetne a DAC-nak, ugyanis a sárga-kékek csatárgondokkal küzdenek, így a keretben mindenképpen volna a helye egy gólerős rutinos támadónak.

A transzfer létrejöttét az is elősegítheti, hogy a Schäfer Andrást képviselő CMG menedzseriroda képviseli Németh Krisztiánt is. A fiatal játékos nem rég érkezett kölcsönbe a csallóközi együtteshez a Genoa együttesétől.

Németh Krisztián szülővárosában, Győrben kezdte pályafutását, ahol 2003 és 2005 között az utánpótlásban futballozott. 2005-ben került fel a fővárosi MTK Hungária csapatához, ahol 37 bajnoki mérkőzésen 14 gólt szerzett, amivel hozzájárult ahhoz, hogy a klub a 2006/2007-es szezonban ezüstéremmel gazdagodjon. Ezt követően az angol Liverpool együttese szerződtette 3 millió euróért.

Németh a 2007-es bemutatkozó meccsén kétszer talált be a Manchester City tartalékcsapatának. Egy héttel később az Everton FC csapatának talált be kétszer. A Middlesbrough tartalékcsapata  ellen öt gólt szerzett, mellyel a liverpooli csapat átvette a vezetést a bajnokságban. Végül Németh elnyerte a korosztályos bajnokság gólkirályi címét a 2007/2008-as szezonban, valamint a szurkolók is őt választották meg a tartalékok legjobbjának.

Ezt követően a liverpooliak kölcsönadták a Blackpool-nak majd a görög AEK Athén csapatának. A Liverpool végül 2010 nyarán vált meg végleg a gólerős magyar támadótól, miután 1,20 millióért adta el a görög Olympiakosz együttesének. A 31 esztendős támadó pályafutása során megfordult még a holland RKC Waalwijk és Roda csapatában valamint az MLS-ben szereplő Sporting Kansas City és New England Revolution játékosa is volt. 2016 januárjában a katari Al-Gharafa igazolta le.

Legnagyobb sikerét a görög Olympiakosszal érte el a 2010/10-es szezonban amikor görög bajnokságot nyert, valamint 2015-ben a Sporting Kansas City színeiben megnyerte a US Open kupát. Pályafutása egészét tekintve 267 mérkőzésen lépett pályára klubcsapataiban. Ezalatt 77 góllal és 52 gólpasszal segítette csapatait.

A Némó becenévre hallgató támadó a magyar válogatottban 37 mérkőzésen lépett pályára és négy gólt szerzett.

Fotó: rangado.hu

Kövesse facebook oldalunkat is!