2023. október 31., 17:42

Korábbi remek focista a kassai focicsapat új edzője

Az FC Košice új edzőjének ifjabb Ján Kozákot választották, kinek apja Ján Kozák történelmi sikert ért el a szlovák nemzeti csapattal, amikor sikeresen kijutottak a 2016-os Európa-bajnokságra.

2023-10-31 FC Košice Ján Kozák ml
Fotó: TASR

Kozák a Niké liga újoncával két és fél éves szerződést írt alá. Az FC Košice korábbi edzőjét Anton Šoltist váltotta le, akinek az eredményei nem számítottak elégségesnek a vezetőség számára. A kassai csapat csupán hét pontot szerzett eddig, és a 10. helyen áll a tabellán. Hét egymás után követő meccsen kaptak ki. Utoljára három évvel ezelőtt edzősködött Kozák, akkor a Slovan Bratislava csapatában, akikkel 2019-ben az Európa-liga csoportkörébe is sikerült magukat beverekedniük. A Slovannal a ligát és a kupát is sikeresen megnyerték.

Hiányzott a futball. A kassai csapat vezetőségével, már régebb óta kapcsolatban vagyok. Remélem, hogy közös erőkkel kiemelkedő eredményeket fogunk tudni elérni”

– nyilatkozta Kozák. Azt is elismerte, apjával folyamatosan kapcsolatban van a futballal kapcsolatban, és mindig meghallgatja tanácsait.

A 43 éves trénerhez közel áll Kassa, hiszen saját maga is itt nevelkedett, és szeretne hasonló sikereket elérni edzőként. Pavol Turczyk főigazgató megerősítette, hogy az edzővel 2026 júniusáig állapodtak meg. Számára Kozák az első számú választás volt a jelöltek listájáról, és nagyon gyorsan sikerült megtalálniuk a közös hangot.

Elismerjük, egy nehéz helyzetben érkezik hozzánk. Érkezése remélhetőleg új impulzust ad a csapatnak, és minőségibb focit fogunk tőlük látni a közeljövőben. Kozák Kassáról származik, a város a szívében van, és kiváló eredményeket ért el a Slovannal. Minden adott a jó reményekhez”

- tette hozzá a végére Turczyk.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.