2023. július 30., 20:20

Komárom győzelemmel, Somorja döntetlennel rajtolt az új idényben

A hétvégén megkezdődött a szlovák futballidény, a másodosztályban érdekelt két csallóközi együttes a Somorja és a Komárom is idegenben kezdte meg szereplését az új idényben.

foci
Képünk illusztráció
Fotó: pixabay.com

A szlovák labdarúgó-bajnokság második vonalában érdekelt Komárom és Somorja is idegenbeli bajnokival kezdte meg szereplését a hétvégén elrajtoló új idényben. A komáromi lila-fehérek az idei szezont bérletben töltik, hiszen hazai mérkőzéseiket Vágsellyén játsszák a Duna-partiak az új stadion beruházása miatt. Radványi Miklós legénysége első mérkőzését idegenben a Homonna otthonában játszotta.

A találkozó első félórája nagyobb homonnai lehetőséget hozott, a nyolcadik percben előbb Reiter lövése szállt el a jobb kapufa mellett, majd a 23. percben újabb homonnai lehetőség maradt ki, ezúttal Streňo lövését Dlubáčnak kellett szögletre mentenie. Az első játékrészt a komáromiak komolyabb ziccer nélkül zárták, a játékrész legvégén ismét Dlubáč hárított ezúttal Van der Werff lehetőségét, ami az első játékrész utolsó mozzanata is volt.

A második játékrész elején a házigazda Homonna emberhátrányba került, miután Avetisian megkapta második sárga lapját, ezzel idő előtt elhagyta a pályát. A kiállítást követően Radványi cserékkel próbált frissíteni. A lila-fehérek emberelőnyük ellenére sem tudták feltörni a homonnai védelmet. Két perccel a vége előtt egy pontrúgás után viszont megtörte a gólcsendet a komáromi együttes és Martin Šimko fejelt a homonnai kapuba. A hazaiak a gólt követően mindent egy lapra feltéve próbáltak egyenlíteni és meg is volt rá az esélyük, hiszen a ráadás perceiben Kranthove százszázalékos ziccerét Dlubáč védte nagy bravúrral, megszerezve a győzelmet csapatának. A Duna-partiak a második körben az újonc Igló csapatá fogadják jövő héten szombaton.

Szlovák labdarúgó-bajnokság (II.liga), 1. forduló:
FK Homonna - Komáromi FC 0-1 (0-0)
Gólszerző:
Šimko (88.)

A másodosztály másik csallóközi együttese a Somorja szintén idegenben a Vágbeszterce otthonában lépett pályára. A somorjai csapatban több DAC első keretéhez tartozó futballista is lehetőséget kapott, mint Gyurákovics, Urblík vagy Szolgai Máté, de idén több fiatal dunaszerdahelyi akadémista is kölcsönben szerepel majd a kék-fehéreknél.

A mérkőzés második percében máris komoly gólszerzési esély adódott a hazaiak előtt, persze kellett ehhez a somorjaiak hibája, de Gerebenits nem tudta gólra váltani a lehetőséget. Az első húsz perc egyértelműen a hazaiaké volt, a 17. percben újabb komoly hibát vétettek a somorjaiak és a csapatkapitány Nagy Péter haza adott labdája kis híján meglepte Gyurákovicsot, nem sok hiányzott az öngólhoz. Egy perccel később újabb hazai lehetőség maradt ki Slávik próbálkozását kellett Gyurákovcsinak védenie.

A házigazdák az első félóra végén megérdemelten kerültek előnybe, miután Marek Zuziak tanári módon lőtt a somorjaiak hálójába. A vezetés megszerzése ellenére is aktív maradt a Vágbeszterce és a 35. percben ezúttal Slávik lehetősége maradt ki. Az első játékrész legvégre is maradtak még helyzetek sőt a ráadás első percében a somorjaiak első szögletükből kiegyenlítettek, Nagy Péter beadását Jakub Čunta váltotta gólra. A hazaiak pedig szinte azonnal válaszolhattak volna a somorjai találatra, de Slávik sokadik helyzetéből sem tudott gólt szerezni, mivel ezúttal is Gyurákovics védett nagyot. A helyzetekben gazdag első játékrész végül 1-1-es döntetlennel zárult.

Fordulást követően gyors gólváltással folytatódott a mérkőzés, a 47. percben Kucharčík óriási hibáját a somorjaiak támadója Leginus használta ki, ezzel megfordítva az eredményt a csallóközi együttes javára. A somorjaiak előnye nem tartott sokáig, nem egész két perccel a vendégek vezető gólja után a hazaiak egy szöglet után kiegyenlítettek, a második somorjai gólnál nagyot hibázó Kucharčík javította hibáját és gólt szerzett.

A második félidőben a somorjaiak voltak az aktívabbak, a 68. percben Szolgai Máté tüzelt nem sokkal a kapu mellé. A hajrában a hazai kapus hibáját Botló használta ki, de végül Teplan megakadályozta a gólhelyzetet. Két perccel a vége előtt Baéz beadása után Marić-Bjekić léc alá tartó fejesét Teplan nagy bravúrral védte. A hajrában hiába játszott gólveszélyesebben a Somorja, a győztes találatot nem tudta megszerezni Juraj Ančic együttese, így maradt a pontosztozkodás Vágbesztercén. A somorjai kék-fehérek a következő fordulóban a jövő héten Puhó csapatát fogadják a Pomléban vasárnap délelőtt.

Szlovák labdarúgó-bajnokság (II.liga), 1. forduló:
MŠK Vágbeszterce - ŠTK 1914 Somorja 2-2 (1-1)
Gólszerző:
Zuziak (30.), Kucharčík (49.) ill. Čunta (45+1.), Leginus (47.)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.