2022. február 27., 17:50

Komárom és Somorja is döntetlennel kezdte a tavaszi idényt

A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság után a másodosztályban is megkezdődtek a küzdelmek. A két felvidéki érdekeltségű gárda a Komáromi FC és a Somorja is hazai pályán kezdhette a tavaszi idényt.

KFC Bártfa
Fotó: Karol Scholtz

A hétvégén a szlovák fociliga második vonalában is megkezdődött a szezon tavaszi idénye. A komáromi lila-fehérek a tabella harmadik helyéről várhatták a tavaszi nyitófordulót. A Radványi-legénység a kiesés ellen menekülő Bártfa csapatát fogadta hazai közönség előtt. A találkozó első félideje nem sok gólszerzési lehetőséget hozott, az első félidőben a vendégek domináltak. A második félidőben Radványi több cserét is végrehajtott, ami felpezsdítette a komáromiak játékát.

A télen visszatérő Mészáros András is pályára lépett csereként, de a hazaiak hiába szorították be a bártfai együttest a komáromiak nem tudtak gólt szerezni.

A hazaiak két nagy helyzetet is elpuskáztak a második félidőben, előbb Varga Péter helyzetét védte a vendégek kapusa, majd a hajrában Németh Tamás lövését tolta a felső lécre a kapus. Mivel a lila-fehérek csak döntetleneztek, a Szakolca győzelmével megelőzte a komáromiakat, és feljött a harmadik helyre. A KFC legközelebb a Slovan fakócsapatának otthonában vendégeskedik.

A másik felvidéki érdekeltségű csapat a Somorja is döntetlennel kezdte a tavaszt, a somorjaiak hazai pályán fogadták a Homonnát.

A somorjai kezdőbe több DAC-játékos is lehetőséget kapott, mint például Veszelinov Dániel, Matuš Malý, Mateus Brunetti, Bögi Ferenc és Sainey Njie. A homonnai együttes jobban kezdett, és a 22. percben meg is szerezték a vezetés Komjaty góljával. A hazaiak az első félidőben nem tudtak kiegyenlíteni, így egygólos vendég vezetéssel zárult az első játékrész. Fordulást követően a hazaiak a 67. percben kiegyenlítettek Nagy Péter góljával. A találkozón újabb gól nem született, így az 1-1-es döntetlennel zárult. A somorjaiak 18 fordulót követően a tabella nyolcadik helyét foglalják el.

Szlovák másodosztály, 18. forduló:

Komáromi FC - Partizán Bártfa 0-0

FC STK Somorja – FK Homonna 1-1 (0-1)

Gólszerzők: Nagy (67.) ill. Komjaty (22.)

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.