2020. június 28., 11:44

Köbölkúti edzővel és ipolysági játékossal a soraiban harmadik a Puskás Akadémia

A OTP Bank Liga zárófordulója óriási izgalmakat hozott. Amellett, hogy kiderült, ki esik ki az élvonalból, a bronzérem sorsa is eldőlt az utolsó fordulóban. Az élmezőnyben a köbölkúti Hornyák Zsolt irányította Puskás Akadémia az utolsó fordulóban győzött, ezzel klubtörténelmi sikert ért el, miután bronzérmes lett a felcsúti együttes. Ráadásul az ipolysági Urblík József is kulcsszerepet vállalt a sikerben.

Fotó: pfla.hu

A bronzéremre hajtó felcsúti együttes hazai pályán fogadta a kupagyőztes Honvédot. A forduló előtt egy ponttal a Mezőkövesd előtt álló Puskás számára egy hazai győzelem a biztos nemzetközi indulást és bronzérmet jelentette.

Ennek tudatában a felcsútiak lendületesen kezdték találkozót, a 6. percben Meissner lövését blokkolták a kispesti védők. A folytatásban is Puskás Akadémia előtt akadtak lehetőségek, a 17. percben egy szögletet követően óriási hazai lehetőségek maradtak ki, előbb Vanecek fejelt a kapufára, majd a kipattanó után Meissner helyzeténél a Honvéd felvidéki hálóőre, Tomás Tujvel óriási bravúrral hárított.

A hazai helyzetek ellenére a vezetést mégis a Honvéd szerezte meg, miután Gazdag Dániel passzát Mayron George váltotta gólra, aki első gólját szerezte.

A gólt követően a kispestiek átvették az irányítást, ami helyzetekben is megmutatkozott. Tíz perccel az első játékrész vége előtt a hazaiak kiegyenlítettek, Szolnoki jobbról ívelt be, Nagy Zsolt fejelt Tujvel hálójába, aki ezúttal tehetetlen volt. Az első játékrész végén a Honvéd megszerezhette volna a vezetést, Ugrai Roland veszélyes szabadrúgása be is fért volna a léc alá, a hazaiak hálóőre, Tóth Balázs azonban hárított.

Szünetről visszatérve a Puskás Akadémia jobban kezdett, több veszélyes lehetőséget is kidolgozott Hornyák Zsolt csapata. A hazaiak domináltak, a vendégek Tujvel védéseinek köszönhetően maradtak meccsben. A 66. percben Nagy Zsolt lövését védte bravúrral a Honvéd felvidéki hálóőre. A 77. percben Ugrai Roland szánta el magát egy távoli lövésre, amely csapódott is lefelé, de végül egy méterrel elszállt a felső léc felett. Hét perccel a vége előtt a Puskás Akadémia megszerezte a vezetést, ileltve a győzelmet jelentő találatot is Slagveer parádés góljával. Győzelmével a Puskás Akadémia történelmi sikert ért el, ugyanis a Ferencváros és a Fehérvár mögött a felcsúti együttes lett a bronzérmes. A sikerből az ipolysági Urblík József is kulcsszerepet vállalt az egész szezon során nyújtott remek teljesítményével.

Puskás Akadémia FC–Budapest Honvéd FC 2-1 (1–1)

Felcsút, Pancho Aréna, v.: Iványi

Gól: Nagy Zs. (35.), Slagveer (83.), ill. George (22.)

Sárga lap: Van Nieff (19.), ill. Szendrei (50.)

PAFC: Tóth B. – Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Deutsch L. – Van Nieff – Gyurcsó (Slagveer, 46.), Plsek (Urblík, 76.), Knezevic (Spandler 88.), Nagy Zs. – Vanecek.

Honvéd: Tujvel – Mezgrani, Batik, Kamber (Cipf 86.), Lovrics, Uzoma – Szendrei (Moutari, 73.), Hidi, Gazdag – Ugrai, George (Kesztyűs, 46.).

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.