2022. augusztus 4., 13:16

Kmotrík nagyon dühös: Részleges stadionbezárást és 78 ezer euró pénzbüntetést kapott a Slovan az FTC elleni meccs miatt

Rettentő dühös a Slovan tulajdonosa Ivan Kmotrík. Nem csak az FTC elleni BL-búcsú fájhat neki, az UEFA 78 ezer euróra és szektorbezárásra büntette a klubot a pozsonyi ultrák botrányos viselkedése miatt.

Ivan Kmotrík
Fotó: TASR

A döntést követően Ivan Kmotrík igen elkeseredetten nyilatkozott a szlovák sajtónak. Közölte, betelt a pohár, nagyon elege van abból, hogy a Slovan ultrái miatt kénytelen újabb komoly pénzbüntetést fizetni. 

A most kirótt 78 ezres büntetés rekordszámba megy, soha korábban nem kellett ennyi pénzt fizetniük.

Még az emlékezetes nagyszombati balhét is megúszták mindössze 20 ezer euróval, a prágai Sparta elleni valóban botrányos összecsapást ötvenezerrel. Ugyanennyit voltak kénytelenek fizetni, miután a PAOK Szaloniki elleni 2019-es EL-találkozón a Slovan szurkolói minősíthetetlen bekiabálásokkal cukkolták a görög szurkolókat.

2020 novemberében Kmotrík egyenesen azt nyilatkozta, fontolgatja, hogy eladja a klubot.

Úgy fogalmazott, ennek egyik oka éppen az, hogy "folyamatosan bezárják a stadiont" és mindenféle büntetések megfizetésére kötelezik őket.

 

A Šport24.sk-nak Kmotrík most azt mondta, újra napirenden a kérdés.

Íme a lista:

40 ezer euró rasszista megnyilvánulások miatt, 25 ezer euró dobálásért, 13 ezer euró nem engedélyezett pirotechnika miatt.

Ezen felül a klub egy meccs erejéig kénytelen a B-középnek otthont adó szektort is bezárni.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.