2022. október 18., 16:37

Kikapott a Homonnától és kiesett a Szlovák Kupából a DAC

A Szlovák Kupa negyedik fordulójában kedd kora délután a dunaszerdahelyi DAC a másodosztályban szereplő Homonna otthonában vendégeskedett.

Humenne - DAC
Fotó: dac1904.sk

A dunaszerdahelyi sárga-kékek már kedden újabb tétmérkőzést játszottak, méghozzá a Szlovák Kupa negyedik fordulójában a Homonna otthonában léptek pályára Kalmárék.

A csallóközi együttes minden sorozatot tekintve nyolc mérkőzéses veretlenségi sorozat után várhatta az újabb idegenbeli találkozót a bajnokságban hat mérkőzése, míg a kupában két mérkőzése nem kaptak ki Adrian Guľa tanítványai. Ahogyan az várható volt a sárga-kékek egy felforgatott kezdővel léptek pályára és az eddigi kevesebbet szereplők kaptak lehetőséget a kezdőben.

A DAC-ban három magyar futballista is helyet kapott, a kapuban Veszelinov Dániel, a középpályán a csapatkapitány Kalmár Zsolt, míg a támadószekcióban Balogh Norbert is lehetőséget kapott Guľa mestertől.

A találkozó első perceiben egy kiegyenlített játék alakult ki, a hazaiak inkább a védekezésre helyezték a hangsúlyt, aminek feltörése több nehézséget is okozott az első percekben a DAC számára. Az első komoly lehetőség a sárga-kékek előtt adódott és Ramadan lapos lövését a homonnai kapus védte nagy bravúrral. A folytatásban a DAC játszott aktívabban, de a hazaiak nagyszerűen védekeztek. A 24. percben a hazaiak is megvillantak és Streňo parádés lövése után a felső léc mentette meg a góltól a dunaszerdahelyi együttest.

Nem sokkal később a 27. percben a DAC támadója Leginus kapott egy nagyszerű labdát, amit gólra is váltott. A Somorjától kölcsönben szereplő támadó először kezdett a DAC színeiben, amit rögtön góllal hálált meg edzőjének. Az első félóra után ismét Leginus került helyzetbe, ami után óriási védéssel hárított Piroščak kapus, majd az ismétlést is magabiztosan fogta a homonnai kapus. Az első játékrész további részében az eredmény már nem változott, így egygólos dunaszerdahelyi vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

Szünetről visszatérve a vendégek mestere változtatott és Balogh helyére Krstović állt be. A DAC aktívan kezdett és kapuja elé szegezte a hazaiakat, de hiába voltak meg a sárga-kékek helyzetei nem tudták növelni előnyüket. A hazaiak pedig agresszív játékuk eredményeképpen a 60. percben kiegyenlítettek Diame révén.

A csallóközi együttes pár perccel később Leginus révén került helyzetbe, de a homonnaiak kapusa ezúttal is nagyot védett. Bő húsz perccel a vége előtt ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást a DAC, a csapatkaptány Kalmár Zsolt próbálta gólra váltani az ígéretes lehetőséget, ami után Piroščak sokadik nagy bravúrját mutatta be. A folytatásban egyre feszültebb lett a találkozó légköre, több keményebb belépő után forrtak az indulatok. A DAC a hazaiak egyenlítő gólja után nem nagyon tudták érvényesíteni akaratukat, a hazaiak pedig érezték a lehetőséget.

A 77. percben a Homonna óriási meglepetésre megfordította a mérkőzést és a csereként pályára lépő Jurčišin szinte első labdaérintéséből gólt szerzett. A hajrában a DAC komoly nyomás alá helyezte a homonnaiakat, de ennek ellenére sem sikerült legalább döntetlenre menteniük a találkozót. Ez pedig azt jelentette óriási meglepetésre a Homonna kiejtette a kupából Kalmárékat, így sorozatban már a harmadik idényben másodosztályú csapat búcsúztatta a kupából a csallóközi együttest.

Szlovák Kupa, negyedik forduló:
FK Homonna – FC DAC 1904 Dunaszerdahely 2-1 (0-1)

Városi Stadion, Homonna, v.: Gemzický - Jekkel, Železňák
Gólszerzők: 60. Diamé, 77. Jurčišin, ill. 27. Leginus
Sárga lapok:
73. Maťaš, 78. Jurčišin, 91. Sedláček, 92. Kuc, ill. 32. Nebyla, 88. Ciganiks, 92. Krstović
Homonna: Piroščák - Zlacký, Kuc, Dzurík, Vasiľ - Vaľovčin (65. Komjatý), Komár (86. Jančo), Sedláček, Maťaš (76. Jurčišin) - Streňo, Diamé (86. Rypák)
DAC 1904: Veszelinov - Blackman (84. Andzouana), Kružliak, Muhamedbegovic, Ciganiks (90. Dimun) - Nebyla (84. Veselovský), Fazlagić, Kalmár - Ramadan, Balogh (46. Krstović), Leginus
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.