2020. november 11., 18:45

Ki legyen október legjobb játékosa: Kalmár Zsolt, esetleg Cesar Blackman? Ön is eldöntheti szavazatával

A Fortuna Liga idei szezonjában harmadik alkalommal hirdetik meg a hónap legjobb játékosa szavazást. Október hónap legjobbjai között két DAC-játékosra is voksolhatunk.

Fotó: TASR

A Fortuna Liga új idényében a Ligás Klubok Uniója (LKU) ezúttal is meghirdeti a Hónap legjobb játékosa szavazást.

A szlovák élvonalbeli bajnokság (Fortuna Liga) októberi hónapjában is akadtak remek egyéni teljesítmények, ezek alapján a sárga-kékek csapatkapitányára, Kalmár Zsoltra, valamint a panamai válogatott, César Blackmanra is szavazhatnak a szurkolók.

A DAC csapatkapitánya, Kalmár Zsolt az idei szezonban már megnyerte ezt a voksolást az augusztusi hónapban, míg szeptemberben Almási László mögött a második helyen végzett a magyar válogatott játékos.

Októberben a DAC három mérkőzésen lépett pályára, Zsolnán ugyan megtört a győzelmi széria, Nagymihályban már ismét győztek a sárga-kékek, valamint a nagy rivális Slovan ellen döntetleneztek a dunaszerdahelyiek.

A DAC csapatkapitánya Kalmár Zsolt ezeken a mérkőzéseken egy gólt is szerzett, míg Blackman két gólpasszt osztott ki a Nagymihály elleni győztes bajnokin.

Október hónap legjobb játékosa díj jelöltjei: Dávid Šípoš és Michal Faško (FC Nyitra), Branislav Sluka, David Kurminowski és Vahan Bichakchyan (mindárom MŠK Zsolna), Cesar Blackma és Kalmár Zsolt (DAC), Filip Balaj (Aranyosmarót), Matuš Kmeť (Rózsahegy), Vladimír Weiss és Rafael Ratao (Slovan)

A Fortuna Liga hónap játékosának szavazását a Ligás Klubok Uniója indította el 2015 őszén – a szavazásba a szakértők és a szurkolók szavazatai egyaránt beszámítódnak.

A DAC játékosaira a következő linken voksolhatunk.

Hajrá DAC!

Megosztás
Címkék