2021. március 20., 10:39

Ki a legjobb az olasz bajnokságban?

Egymás után másodszor Cristiano Ronaldót, a Juventus portugál labdarúgóját választották a legjobb játékosnak az olasz Serie A-ban.

Cristiano Ronaldo
Fotó: TASR/AP

A 2019/20-as szezon győzteseit péntek este hirdették ki.

A szavazáson futballisták, edzők, játékvezetők és szakújságírók vettek részt. A díjakat általában egy gála keretében adják át, de

ezúttal - a koronavírus-járvány miatt - „csak” egy televíziós műsorban kerítettek rá sort.

Ronaldo az előző idényben 33 bajnokin 31 gólt szerzett, és ezzel oroszlánrészt vállalt abban, hogy a Juventus sorozatban kilencedszer is megnyerte a Serie A-t.

„Először nehéz volt az üres stadionokban játszani, de változatlanul az maradt a célunk, hogy nyerjünk, és ezt meg is tettük. Boldognak és szerencsésnek érzem magam.

Kitartás, magabiztosság, alázatos munka és szenvedély - ezek azok a titkok, amelyek miatt még mindig játszhatok.

Motivált vagyok, és annak is kell lenned minden évben, különben nem nyerhetsz 34, 35, 36 vagy 40 évesen” - mondta a 36 éves támadó.

A nőknél is egy Juventus-játékos, Cristiana Girelli kapta az idény legjobbjának járó elismerést, míg az edzőknél Gian Piero Gasperini, az Atalanta trénere nyert. A csapatok kategóriájában a bergamói gárda végzett az élen.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.