2021. május 22., 11:15

Kerületi rangadóval nézők előtt zárja a szezont a DAC

Szombaton véget ér a Fortuna Liga bajnoki rájátszása, lényegi kérdések már eldőltek a felsőházban. A DAC története egyik legjobb szezonját tudhatja maga mögött, a csallóközi együttese hazai pályán nézők előtt zárja a szezont a bronzérmes nagy rivális Nagyszombat ellen.

DAC
Fotó: dac1904.sk

Utolsó bajnoki mérkőzését játssza az aktuális idényben a dunaszerdahelyi együttes. A sárga-kékek egy tét nélküli rangadón a kerületi rivális Nagyszombat együttesét fogadják. A szombati utolsó fordulóban már csak arról születik döntés, melyik csapat végez a 11. helyen és kényszerül selejtezőre a II. liga második helyezettje, a Besztercebánya ellen.

Az alsóházban a hetedik helyért is nagy csata folyik a Rózsahegy és a bodrogközi Geri Gergely edzette Szered között, ami azért is lehet fontos, mivel a hetedik helyezett küzdhet meg a Zsolna, Aranyosmarót és Trencsén hármassal a harmadik fennmaradó pozícióért a nemzetközi kupaporondon való indulásért.

Hazai évzáró a rivális ellen

Németh Antal irányítása alatt a sárga-kékek négy mérkőzés óta veretlenek, három győzelem mellett a legutóbbi fordulóban az utolsó pillanatban csúszott ki a kezéből a győzelem a dunaszerdahelyi együttesnek a Trencsén otthonában.

Az már biztos, hogy a DAC a 2018/19-es ezüstérem után egy újabb ezüstéremmel gyarapítja az éremkollekciót, de egy győzelemmel a sárga-kékek beállítanának több klubrekordot is, ami a szerzett pontokat, illetve a győzelmeket illeti egy szezonban.

A csallóközi együttes ellenfele a szombati utolsó fordulóban a kerületi rivális Nagyszombat lesz. A DAC az idei kiírásban negyedik alkalommal mérkőzik meg a bronzérmes piros-feketék ellen, az eddigi három mérkőzésből kettőt megnyertek a sárga-kékek, az alapszakasz során hazai pályán 2-1-re, idegenben pedig 2-0-ra győztek, míg a felsőházi rájátszás során 3-2-re kaptak ki a dunaszerdahelyiek a rivális otthonában. Érdekesség, hogy a 3-2-es nagyszombati vereség óta a sárga-kék 7 veretlen mérkőzést vívtak meg a bajnokságban, 4 győzelem mellett három döntetlent játszottak a sárga-kékek.

Pavol Diňa nyomdokaiban...

Ami pedig a gólkirályi címet illeti hosszú idő után Dunaszerdahelyre kerülhet ez a rangos elismerés, Eric Ramirez nagyon közel van ennek a címnek a bezsebeléséhez. Egy fordulóval a vége előtt a venezuelai gólvágó 16 góllal áll a góllövőlista élén, egy találattal megelőzve a zsolnai Kurminowskit és kettővel a brazil Rafael Rataót (Slovan), valamint az aranyosmaróti Filip Balajt, aki időközben klubot váltott és a lengyel Cracovia Krakkó csapatában folytatja pályafutását.

Legutóbb 27 éve szerzett gólkirályi címet DAC-játékos, az emlékezetes 1993/94-es szezonban Pavol Diňa 19 találattal szerezte meg a gólkirályi címet, most Ramirez is hasonlóra készül.

„Tudom, hogy a DAC eddig egy alkalommal adta a bajnokság gólkirályát – csodálatos lenne, ha másodikként a klub történetében megszerezném ezt a címet. Nemcsak számomra, hanem az egész klub és a szurkolók számára is. Bízom benne, hogy sikerrel járok, de a legfontosabb, hogy győzzön holnap a csapat. Igyekezni fogok betalálni és hozzájárulni a sikerhez. Pályafutásom legjobb szezonja a mostani, ami miatt nagyon boldog vagyok. Ez a kemény munka eredménye, amelyhez remek feltételeket találtam Dunaszerdahelyen” - árulta el Eric Ramirez a DAC hivatalos honlapjának.

A 22 esztendős dél-amerikai támadó 2019 nyarán Szenicéről érkezett a Csallóközbe, és azóta 53 bajnoki találkozón 23 gólt szerzett.

Fortuna Liga felsőházi rájátszás (bajnoki címért), 10. forduló:
Május 22., szombat:
FC DAC 1904 – FC Szpartak Nagyszombat 19.00 (RTVS, Fortuna Liga TV)
MŠK Zsolna – FC ViOn Aranyosmarót 19.00 (Fortuna Liga TV)
ŠK Slovan – AS Trencsén 19.00 (Fortuna Liga TV)
Fortuna Liga alsóházi rájátszás (bentmaradásért), 10. forduló:
Május 22., szombat:
ŠKF Szered – FK Szenice 19.00 (Fortuna Liga TV)
FK Pohronie Garamszentkereszt – MFK Rózsahegy 19.00 (Fortuna Liga TV)
FC Nyitra – MFK Zemplén Nagymihály 19.00 (Fortuna Liga TV)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.