Kalmár Zsolt: Ez egy nagyszerű és fontos győzelem volt!

2020. augusztus 23., 14:59
Ondik Gábor

A dunaszerdahelyi DAC újabb győzelmével új klubrekordot állított fel, ami az élvonalbeli szezonrajtokat illeti. A mérkőzést követően a DAC csapatkapitánya, Kalmár Zsolt, valamint a sárga-kékek vezetőedzője, Bernd Storck is elégedetten értékelt.

Fotó: dac1904.sk

Kalmár Zsolték az új bajnoki idény negyedik bajnoki mérkőzését is sikerrel vették. A sárga-kékek ezúttal a kerületi rivális Nagyszombat együttesét győzték le, és hibátlan mérleggel vezetik a Fortuna Ligát. A DAC még sohasem kezdte ilyen jól a bajnokságot, ami új klubrekordot ért a csallóközi együttesnek. A mérkőzést követően a DAC magyar válogatott játékosa is elégedetten értékelt.

Ilyen meccsre számítottunk, hogy a Nagyszombat 3-5-2-es felállással be fog állni, és nagyon sok párharcot fog kialakítani ellenünk. Az első félidőbe nem is játszottunk olyan jól, nem a saját játékunkat játszottuk. Félidőben kaptunk egy kis taktikai utasítást.

A második játékrészre pedig úgy jöttünk ki, amit elvárt tőlünk a mester, úgy próbáltunk játszani. Nagyon sok helyzetet kitudtunk alakítani.

Gratulálok a csapatnak ez egy nagyszerű győzelem volt és egy nagyon fontos győzelem is egyben, hiszen eltudtunk szakadni a nagyszombati együttestől. - nyilatkozta a DAC csapatkapitánya Kalmár Zsolt az M1-nek a mérkőzést követően.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a DAC német vezetőedzője Bernd Storck is elégedett volt csapata játékával, főként a második félidőt és Eric Ramirez teljesítményét emelte ki a német szakember.

„Kiegyenlített félidő volt, melyen

gyönyörű találattal szereztük meg a vezetést. Németországban ezt Sonntagtornak, azaz vasárnapi gólnak hívják.

Láttam az edzéseken Ramirezen, hogy milyen keményen odateszi magát, és gyakorolja az ilyen lövéseket. Megérdemelte ezt a szép gólt. A kabinban mondtam a fiúknak, hogy meg kell nyugtatnunk a játékot, mert az első félidőben hosszan előrevágott labdákkal próbálkoztunk, ami nem tükrözi a mi játékstílusunkat. A második játékrészre viszont változtattunk. Több helyzetet is kialakítottunk, és abban a stílusban futballoztunk, ami a miénk. A kihagyott büntető után is mentünk előre, és megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Most az izlandi mérkőzés vár ránk, egy nem könnyű helyzetben.

A srácoknak mondtuk, hogy ne menjenek ezekben a napokban bevásárlóközpontokba se étterembe, hogy elkerüljük a fertőzést.

Hétfőn újabb tesztelés következik.” - értékelt a mérkőzést köveőten Bernd Storck a DAC hivatalos honlapjának.

Kövesse facebook oldalunkat is!