lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2022. március 19., 11:04

Kalmár Zsolt elmondta, miért maradt Dunaszerdahelyen

A DAC csapatkapitánya és a magyar válogatott játékosa Kalmár Zsolt tavaly március 31-én szenvedett súlyos sérülést az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn. A sárga-kékek játékosa nemrégiben szerződést hosszabbított klubcsapatával és még ebben az idényben pályára szeretne lépni.

DAC
Fotó: dac1904.sk

Kalmár Zsolt tavaly márciusában szenvedett súlyos sérülést, miután elszakadt a külső oldalszalagja. A DAC középpályását ezt követően meg is műtötték, ekkor derült ki, hogy a keresztszalagjának nagyobb része is megsérült – amit korábban az MR-vizsgálatok nem mutattak ki –, ezért újabb beavatkozás vált szükségessé. A sárga-kékek középpályása a Kossuth Rádiónak elmondta nagyon nehéz időszakon van túl, de nem szeretné elsietni a visszatérését.

Ha csak az oldalszalagom sérült volna meg, akkor már rég játszanék. Remélem, hogy ebben a szezonban még egy-két meccsre pályára tudok lépni”

- fogalmazott a DAC középpályása.

Mint kiderült a közelmúltban kicsit megerőltette a térdét, ezért begyulladt a térdkalácsa, de már újrakezdte a gyakorlatokat és tervei szerint április közepén már a csapattal edzene.

„A legfontosabb a türelem és hogy mindent úgy csináljak, ahogyan előírták. A klub számít rám és támogat abban, hogy csak akkor térjek vissza, ha teljesen felépülök.” - folytatta a DAC középpályása.

A DAC középpályása úgy véli, ha nem sérült volna meg biztosan eligazolt volna Dunaszerdahelyről, hiszen több megkeresése is volt, de mivel a klub mindenben támogatta sérülése alatt, 2025-ig szerződést hosszabbítottak a felek, valamint a magyar válogatott futballista kitért a szurkolókra és elmondta miért is döntött a maradás mellett.

„Jó formában játszottam, nemzetközi szinten is megmutattam, hogy jó teljesítményt tudok nyújtani, megvolt az a lépcsőfok, hogy tovább tudjak lépni. Nagyon sokat köszönhetek a klubnak, volt pár sérülésem az évek során, és mindig mellettem voltak. Volt megkeresésem jó csapatoktól, de úgy gondoltam, hogy a klub és a szurkolók annyit adtak nekem, hogy nem tehettem meg, hogy ingyen távozzak. Nem akartam azt megtenni, hogy nem hosszabbítok, sérült is vagyok, lejár a szerződésem és akkor nyáron százszázalékos állapotban elmegyek olyan klubhoz, ami számomra jó. De meg tudtunk állapodni, hosszabbítani tudtam, szeretnék a szezon végén valamilyen trófeát nyerni a klubbal” - nyilatkozta Kalmár a Kossuth Rádiónak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.