Kalmár duplájával emberhátrányban fordított a DAC

2020. szeptember 12., 20:55
Ondik Gábor

A válogatott szünet után a Fortuna Liga hatodik fordulójával folytatódott a szlovák élvonalbeli bajnokság. A bajnokságban listavezető és egyedüliként százszálékos sárga-kékek a Rózsahegy csapatát fogadták a MOL Arénában.

Fotó: TASR/AP

A dunaszerdahelyi sárga-kékek remek győzelmi szériával új klubrekordot állítottak fel az új bajnoki idényben. A sárga-kékek ezúttal az Almási Lászlót is foglalkoztató Rózsahegy ellen léptek pályára, hazai közönség előtt.

A sárga-kékek minden sorozatot tekintve négy mérkőzése nem tudták legyőzni a liptói együttest, amit megszerettek volna törni Schäferék. Bernd Storck ismét számíthatott Eric Davis játékára, akinek lejárt az eltiltása. A vendégek kezdőjében a korábban a DAC-nál is megfordult Almási László is lehetőséget kapott.

A dunaszerdahelyiek nagy lendülettel kezdték a találkozót és már az első pillanatoktól kezdve beszorították a rózsahegyi együttest. A mérkőzés első komoly lehetősége a 12. percben adódott a hazaiak előtt, Andrija Balić kiváló beívelése után Divkovič óriási ziccerét Macík hárította bravúrral.

Az első negyedóra végén ismét nagy dunaszerdahelyi ziccer maradt ki, ezúttal Ramirez lövése milliméterekkel suhant el a kapufa mellett. Ezt követően a Rózsahegy percei következtek és a 17. percben Takač lövését Jedlička bravúrral tolta szögletre. A mérkőzés 20. percében az egykoron Dunaszerdahelyen is nevelkedett Almási László megszerezte a vezetést egykori csapata ellen. Almásinak ez volt az új idényben első gólja, a fiatal felvidéki tehetség nem rég tért vissza sérüléséből.

A bekapott gól után a DAC próbálta begyötörni az egyenlítő találatot, a vendégek azonban remekül védekeztek. A mérkőzés 37. percében a Sedlak bíró csúnyán belenyúlt a mérkőzésbe és egy óriási hibát követett el, miután Gerec önszántából elesett, a játékvezető pedig kiállította Müllert, aki nem bántotta utolsó emberként a rózsahegyi támadót.

A kiállítást követően a vendégek kis híján újabb gólt szereztek, de a dunaszerdahelyi védelem menteni tudott. Az első félidő hajrájában Divkovič előtt adódott egyenlítési lehetőség, Macík azonban megfogta a lövését.

Szünetről visszatérve a DAC rendezte sorait és elképesztő lendülettel Kalmárék megfordították a mérkőzést, emberhátrányban is. A mérkőzés 53. percében egy kapu előtti kavarodás után Kalmár fejesével kiegyenlítettek a sárga-kékek, majd négy perccel később Ramirez óriási bombát zudított Macík kapujába, megfordítva a mérkőzés állását.

A sárga-kékek emberhátrányban is remekeltek a második félidő elején, és hat perc alatt három gólt szereztek Kalmárék. Két perccel Ramirez bombája után a sárga-kékek csapatkapitánya Kalmár Zsolt is egy bombát zudított a rózsahegyi kapuba, szabadrúgásból.

A 62. percben a rózsahegyi együttes is betalált és egy gólosra csökkentették hátrányukat Almásiék. A 68. percben Kalmár ismét szabadrúgásból veszélyeztetett, amit ezúttal Macík bravúrral ütött szögletre.

A 72. percben Kalmár ívelt be egy pontrúgást, ami után Kružliak került remek helyzetbe, de egykori csapata ellen nem tudott a hálóba találni a DAC védője. A mérkőzés hajrája komoly izgalmakat tartogatott.

A 82. percben a csereként beálló Fábry is távolról kínálta meg a rózsahegyi kapust, aki ezúttal sem tudta fogni elsőre a lövést. A véghajrában a vendégek szorongattak, a sárga-kékek remek védekezéssel emberhátrányban is győzni tudtak.

A DAC ezzel sorozatban hatodik bajnokiját is megnyerte az új idényben is továbbra is százszázalékosak a bajnokságban. A dunaszerdahelyi együttes legközelebb csütörtökön az Európa-liga második selejtezőkörében lép pályára, szintén a MOL Arénában a cseh Jablonec ellen.

Fortuna Liga, 6. forduló:
FC DAC 1904 – MFK Rózsahegy 3-2 (0-1)
MOL Aréna, Dunaszerdahely, v.: Sedlak
Gólszerzők: Kalmár (53., 59.), Ramirez (57.) ill. Almási (20.), Kmeť (62.)
Sárga lapok: Müller (25.), Balić (39.), Blackman (49.) ill. Kochan (58.), Takač (64.), Boďa (81.)
Kiállítva: Müller (34.) ill. Boďa (90.)
DAC: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak, Davis – Schäfer - Friede (Malý 40.), Kalmár, Balić (Bednár 88.)  – Divković (Fábry 79.), Ramirez (Njie 88.). Vezetőedző: Bernd Storck.
Rózsahegy: Macík – Čurma, Maslo, Mrva – Kmeť, Takáč, Zsigmund, Kochan (Brenkus 70.), Ďungel (Filinský 86.) – Almási (Boďa 70.), Gerec. Vezetőedző: Ján Haspra.

Kövesse facebook oldalunkat is!