cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. június 13., 17:30

Jó a hangulat, még senki sem izgul az Eb miatt; minden körülmény hibátlan Dárdai Márton szerint

Dárdai Márton szerint a pályán és a pályán kívül is hibátlan minden körülmény a dél-bajorországi Weiler-Simmerbergben, ahol a magyar labdarúgó-válogatott készül az Európa-bajnoki rajtjára.

Dárdai Márton
Fotó: MTI / Illyés Tibor

„Jó a hangulat, nagyon sok időt töltünk együtt.

A pálya jó, de azon kívül is minden tökéletes.

Egyelőre még nem tapasztalom, hogy bárki izgulna az Eb kapcsán” - mondta a német másodosztályban szereplő Hertha BSC futballistája.

Dárdai Márton elárulta, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány belső védőként tekint rá, a magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető csak plusznak tartja, hogy tud középpályásként is játszani, ahogy azt a klubjában teszi.

Az U16-tól U21-ig a német válogatottban szerepeltem, de tudtam, hogy valamikor majd döntenem kell a két nemzeti együttes között.

Egyedül hoztam meg ezt a döntés, miután Rossi kijött Berlinbe, ahol jó és hosszú beszélgetést folytattunk. Utána egyértelmű volt a helyzet számomra, és biztos vagyok benne, hogy jó döntés volt” - mondta a 22 éves játékos, aki Berlinben született és nevelkedett, mivel édesapja, Dárdai Pál jószerivel az egész pályafutását a Herthánál töltötte.

A középső Dárdai fivér - akinek bátyja, ifj. Dárdai Pál is bemutatkozott már magyar színekben - elárulta, csak óvatosságból hagyta ki múlt szombaton az Izrael elleni Eb-főpróbát. Hozzátette, teljesen egészséges, mindössze két nap szünetet tartott kisebb izomprobléma miatt.

„Szerdán sokan eljöttek a nyilvános edzésre, ennek nagyon örültünk mindannyian, mert remélhetőleg sikerült örömet adni a szurkolóknak, a gyerekeknek, a családoknak és a helyieknek is” - mondta Dárdai, akinek édesapja minden meccsen ott lesz a stadionban.

A magyar válogatott szombaton a svájciak ellen Kölnben kezdi meg a szereplését a kontinensviadalon, majd Stuttgartban előbb június 19-én a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.