2021. április 25., 14:42

Idegenben győztek a komáromi lila-fehérek

Sorozatban második győzelmét aratta a Komáromi FC, Németh Szilárd együttese idegenben a Pozsonyligetfalu otthonában győzött 3-1-re a szlovák másodosztály vasárnapi mérkőzésén. A komáromi lila-fehérek ezzel a győzelemmel a Somorja mögött a hetedik helyet foglalják el a tabellán.

KFC Komárom
Fotó: facebook.com/kfckomarno

Értékes három ponttal gazdagodott a KFC, a lila-fehérek a Pozsonyligetfalu otthonából is elhozták a három pontot és felzárkóztak a tabella hetedik helyére, a szlovák másodosztályban.

A mérkőzés első komoly lehetősége a hazaiak előtt adódott, Gašparovič lövéséből azonban nem született gól. Németh Szilárd a 16. percben sérülés miatt kénytelen volt cserélni, mivel Adayilo megsérült. Nem sokkal később a komáromiak a vezetést is megszerezték, Abrahám beadása után Pastorek fejelt kapura, amibe a kapus ugyan beleért, de a labda a kapuban kötött ki.

A komáromi gól előtt is aktívabb volt a hazai együttes, de mégis a lila-fehérek szerezték meg a vezetést. Az első játékrész hajrájában a KFC megduplázta előnyét, egy gyors kontra után Szetei passza Tóth Gábor elé került, amit a komáromiak támadója gólra is váltott. A hazaiak a szünet előtt nem tudtak szépíteni, így kétgólos komáromi előnnyel mehettek szünetre a csapatok.

Fordulást követően a hazaiak minél előbb megpróbálták megszerezni a szépítő találatot, a 47. percben a szünet után csereként beálló Vondryska szinte első helyzetéből szépíthetett volna, de a komáromiak hálóőre, Bréda védeni tudott. Három perccel később újabb hazai lehetőség adódott, Gašparovič helyzeténél is Bréda védett lábbal, majd egy perccel később ismét a komáromi hálóőrnek akadt dolga.

A hazaiak nagy elánnal kezdték a második félidőt, az 55. percben Gašparovič újabb helyzeténél ismét a komáromi kapus volt a végállomás. A hazaiak nagy nyomását sikerült kivédekeznie a KFC-nek, a 78. percben végleg el is dönthették volna a mérkőzést a lila-fehérek, Sidibe kiváló labdája után Krela lövése éppen hogy elkerülte a kaput. A mérkőzés utolsó perceire is maradtak izgalmak, egy perccel a vége előtt összejött a pozsonyiaknak a szépítő találat Gašparovič révén, így izgalmas utolsó percek következtek.

A teljesen kitámadó hazaiakat a ráadás perceiben lekontrázta a komáromi együttes és Domonkos labdája után Bayemi lezárta a mérkőzés és megszerezte a lila-fehérek harmadik gólját. Németh Szilárd együttese 3-1-es sikerével helyet cserélt a táblázaton a pozsonyi együttessel.

A komáromiak legközelebb hazai pályán lépnek pályára a pozsonyi Slovan B csapata ellen.

II. liga, 26. forduló:
FC Pozsonyligetfalu - Komáromi FC 1-3 (0-2)
Gólszerzők: Gašparovič (89.) ill. Pastorek (25.), Tóth (38.), Bayemi (90+2.)
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.