2020. április 18., 15:19

Hudák Dávid és Kovács Krisztián az NB II legjobb védői között

A magyar másodosztály (Merkantil Bank Liga) legjobb védői között két felvidéki futballistát is találhatunk, a játékosok produktivitását mérő InStat index statisztikái szerint. A liga legjobb védői között a Győri ETO lakszakállasi játékosát Kovács Krisztiánt valamint a Gyirmót pozsonypüspöki futballistáját Hudák Dávidot is megtalálhatjuk.

Fotó: eto.hu
Kovács Krisztián

Ami a szezon első felét illeti, Kovács Krisztián a Merkantil Bank Liga második legmagasabb InStat indexével rendelkezik a védők között. A 19 esztendős tehetség mérkőzésenként 4 szerelést mutatott be, valamint a védelemben a párharcok 63 %-át is megnyerte.

Az immár U21-es magyar válogatott a szezon első felében 26 mérkőzésen szerepelt a Győri ETO színeiben és ezalatt egy gólt és két gólpasszt jegyzett.

A liga legjobb védői között a rutinos Hudák Dávid neve is megtalálható. A Gyirmót 27 esztendős védője a védők rangsorában a harmadik legmagasabb InStat index mutatót produkálta a szezon első felében. A rutinos védő 87 %-os pontossággal passzolt, valamint a párharcok 74 %-át megnyerte.

A pozsonypüspöki származású védő a Gyirmót színeiben az idei szezon során 26 mérkőzésen lépett pályára, és ezalatt három gólt is szerzett.

A játékosok produktivitását mérő InStat, olyan futballisták teljesítményét elemezte, akik legalább 2000 játékpercet töltöttek a pályán az idei szezonban.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.