2021. április 10., 19:34

Hátrányból fordítva a Somorja nyerte a csallóközi rangadót

A szlovák másodosztály 24. fordulójában csallóközi rangadóra kerül sor, a Komáromi FC hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedett a DAC fiókcsapatától, a Somorjától.

Fotó: stksamorin.sk/Őry Tibor

A somorjaiak kezdőjében két DAC-játékos, Száraz Benjamin és Sainey Njie kapott ezúttal lehetőséget, a Somorját kölcsönben erősítő dunaszerdahelyi játékosok közül Dominik Veselovský és Ernest Boateng pedig a kispadon várta a lehetőséget.

Az első komoly gólszerzési lehetőség a komáromiak előtt adódott, egy beadás után Tóth Gábor talált a somorjai hálóba, azonban a partjelző lest jelzett, így a találatot érvénytelenítették. A mérkőzés 13. percében a vendégek is megvillantak, a Somorja legeredményesebb játékosa Rymarenko került helyzetbe, de próbálkozása nem találta el a kaput.

Ezek után a hazaiak nyomása egyre inkább fokozódott, de komoly ziccereket nem tudtak kidolgozni a lila-fehérek. Az első félórához közeledve már egyre több komáromi lehetőséget jegyezhettünk fel, előbb Matić próbálkozott, ám nem találta el a kaput, majd egy perccel később a 29. percben Tóth Gábor sem tudta mattolni a DAC hálóőrét, Száraz Benjamint.

A csallóközi rangadó 31. percében a komáromiak fölénye góllá érett: a hazaiak büntetőhöz jutottak, amit Matić értékesített magabiztosan, Száraznak nem volt esélye a hárításra.

Két perccel később a somorjaiak szinte azonnal egyenlíthettek volna, egy veszélyes beadás után, de sem Rymarenko, sem Nagy Zoárd nem tudott a hálóba találni.

A bekapott gól után a Somorja aktívabb lett, ami a 43. percben hozta meg a várva várt eredményt: Oikonomou egyenlített ki a szünet előtt.

Szünetről visszatérve a DAC fiókcsapatának számító Somorja előtt akadtak nagyobb gólszerzési lehetőségek. Az 55. percben Jančo foghatta fejét, miután komoly gólhelyzetet puskázott el. Bő kilenc perccel később a DAC játékosa Sainey Njie került nagy helyzetbe, de ő sem tudta megszerezni a vezetést a Somorjának.

A rangadó hajrája nyílt csatát hozott, mindkét csapat a győzelemre játszott.

Negyedórával a vége előtt a hazaiak egyik játékosa szabálytalankodott közvetlen a tizenhatos vonalánál a somorjaiak gólvágója Rymarenko ellen, amit a játékvezető büntetőnek ítélt meg. A büntetőt maga a sértett Rymarenko hajtotta végre és nem is hibázott, amivel a vendégek kerültek előnybe.

A hajrában a komáromiak nem tudtak újabb gólt szerezni és pontot menteni, a rangadót végül a ráadás perceiben Rymarenko második gólja zárta le, amivel a Somorja három ponttal távozott csallóközi riválisa otthonából.

II. Liga, 24. forduló:
Komáromi FC – FC STK Somorja 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Matić (31., büntetőből) ill. Oikonomou (43.), Rymarenko (76., büntetőből, 90+2.)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.