2023. június 7., 13:21

Hat év után távozik a DAC másik panamai játékosa Cesar Blackman is

Újabb kulcsember távozik a Fortuna Liga előző idényében ezüstérmes dunaszerdahelyi DAC-tól. A panamai jobbhátvéd, Cesar Blackman nem fogadta el a klub szerződéshosszabbítási ajánlatát.

blackman
Fotó: fcdac.sk

A dunaszerdahelyi DAC hivatalos közleményben jelentette be, hogy hat év együttműködés után távozik Dunaszerdahelyről a másik panamai futballista, Cesar Blackman is. Mint ismert, a 25 esztendős panamai válogatott jobbhátvéd szerződése június végén lejár és a felek többhónapos tárgyalássorozat után sem tudtak megegyezni a folytatásban.

A 25 esztendős futballista, így hat év után távozik a DAC-ból, honfitársához, Eric Davishez hasonlóan.

Blackman 2017-ben érkezett a DAC-hoz, összesen 134 mérkőzésen lépett pályára sárga-kékben és ezalatt 4 gólt szerzett, de kiosztott 19 gólpasszt is a társaknak. Az idei szezonban, a Besztercebánya otthonában, a DAC történelmének 22. „századosa” lett. Egybehangzó sajtóinformációk szerint a panamai jobbhátvéd akár a pozsonyi Slovan együttesében is kiköthet, de több kecsegtető külföldi ajánlata is van.

A Cesarral és az új ügynökével való többhónapos tárgyalássorozat után úgy döntöttünk, hogy visszavonjuk a szerződéshosszabbítási ajánlatunkat. Egy nagyon előnyös, a helyzetünket nézve egy átlagon felüli ajánlatot tettünk neki, de azt éreztük a játékos részéről, hogy a DAC csak az utolsó lehetőség lett számára. Figyelembe véve, hogy a DAC gyermekeként kezelte Cesart, a tárgyalásokon mutatott viselkedése nem volt méltó a klubunkhoz. Emiatt a tárgyalások megszakítása és az ajánlat visszavonása mellett döntöttünk. Köszönjük Cesarnak a klub érdekében elvégzett munkáját és a pályafutása további részében sikert kívánunk neki”

közölte a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.