2023. március 18., 18:21

Háromgólos komáromi győzelem a csallóközi rangadón

A szlovák labdarúgó-bajnokság második vonalában csallóközi rangadóra került sor szombat délután, miután a Komáromi FC hazai pályán fogadta a Somorját.

KFC
Fotó: Karol Scholtz

A szlovák másodosztály 21. fordulójában csallóközi rangadóra került sor a Komárom és Somorja között. A tabella harmadik helyén álló komáromiak a hetedik helyezett somorjaiak ellen léptek pályára.

A lila-fehérek kezdték jobban a mérkőzést és Miroslav Antal már a hetedik percben megszerezte a vezetést a házigazda komáromiaknak.

A Radványi Miklós vezette komáromiak a folytatásban is aktívak voltak és a 17. percben Druga távoli próbálkozása után Gyurákovics védett nagyot, majd pár perccel később Šmehyl lehetősége maradt ki.

Az első komolyabb somorjai lehetőség a 25. percben Brahim Moumou nevéhez fűződött, de a DAC kölcsönjátékosa nem tudott egyenlíteni, mivel Bréda bravúrral hárított.

A DAC farmcsapatának számító Somorja kezdőjében ezúttal is több fiatal dunaszerdahelyi tehetség is lehetőséget kapott. A mérkőzés hajrájában egy szögletet követően óriási egyenlítési lehetőséget szalasztott el a Somorja, miután Moumou szöglete után Szolgai százszázalékos ziccerét Bréda óriási reflexmozdulattal kivédte. Az első játékrész további részében az eredmény pedig már nem változott, így egygólos komáromi vezetéssel mehettek szünetre a csapatok.

Szünetről visszatérve a komáromiak nagyon bekezdtek és a második játékrész elején megduplázták előnyüket.

A 48. percben Ganbold nagyszerű labdával indította Horodníkot, aki harciasságának köszönhetően nagy helyzetbe hozta Drugát, aki nem hibázott és kettőre növelte a Duna-partiak előnyét. A vendég somorjaiakat megfogta a gyors bekapott gól és két perccel később hátul óriásit hibáztak, miután a csapat egyik legrutinosabb tagja, Juraj Pančík óriásit rontott és lényegében gólpasszt adott Miroslav Antalnak, aki nem is hibázta el a ziccert és megszerezte a komáromiak harmadik gólját.

A vendégek mestere Juraj Ančic ezt követően több helyen is változtatott, csapata próbálkozott is a szépítéssel, amire a 62. percben meg is volt az esély, de Szolgai lehetőségét ezúttal is kivédte Bréda. A mérkőzés lassan csordogált, akadtak ugyan még gólszerzési lehetőségek mindkét kapu előtt, de a hajrában az eredmény már nem változott.

Magabiztos győzelmükkel a komáromiak megerősítették harmadik helyüket a tabellán és továbbra is veretlenek tavasszal.

Szlovák labdarúgó-bajnokság, másodosztály, 21. forduló:

Komáromi FC – STK 1914 Somorja 3-0 (1-0)

Városi Stadion, Komárom, 422 néző, v.: Vaňo – Štofik, Juhos

Gólszerzők: 8. Antal, 48. Druga, 50. Antal

Sárga lapok: 10. Németh, 63. Špiriak – 44. Marič-Bjekič, 81. Szolgai, 83. Pančík

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.