Három próbajátékossal és a Szakolca elleni meccsel indult a felkészülés Somorján

2021. január 16., 13:03
Ondik Gábor

Mint arról korábban beszámoltunk, a szlovák másodosztályban érdekelt Somorja együttese közös megegyezés alapján felbontotta Ján Blahač vezetőedző szerződését, miután az az élvonalbeli Szered csapatához szerződött. A csallóközi együttes a MOL Akadémián a Szakolca elleni mérkőzéssel kezdte meg a felkészülést.

Fotó: stksamorin.sk

A somorjai együttest átmenetileg a DAC U19-es csapatának mestere, Michal Kuruc irányítja. A csallóközi együttes a dunaszerdahelyi MOL Akadémián kezdhette meg a felkészülést a tavaszi idényre, ahol remek feltételek mellett dolgozhatnak.

Somorjára három próbajátékos is érkezett, nevezetesen Vladimír Tkáč Aranyosmarótról, Böndi Ádám Újpestről és Nagy Zoárd a Vasastól.

További változás a keretben, hogy a somorjai együttes partnercsapatához a DAC-hoz távozott a német Brahim Moumou, aki a sárga-kékeknél kezdhette meg a felkészülést a tavaszra.

Nagyon örülünk, hogy a második liga profi csapatai is edzhetnek. Ez a remek őszi diplomáciai igyekezetnek is az eredménye. Nagyon figyelünk az előírások betartására. Mindent elkövetünk, hogy a koronavírus elkerülje a csapatunkat. Ellenkező esetben komplikálná a helyzetünket a rövid felkészülési időszak alatt. A legfontosabb, hogy dolgozhatunk, erre összpontosítunk" - mondta el Horváth Csaba, a somorjai klubelnök.

A felkészülés során a somorjai együttes többek között még a Slovan utánpótláscsapata, a Puskás Akadémia, és az élvonalbeli Szenyie ellen is megmérkőzik januárban.

A Somorja játékoskerete a téli felkészülési időszakra:

Kapusok: Frederik Valach, Jakub Bubák, Martin Danihel (ŠTK U19)

Védők: Draško Marić-Bjekić, Kristián Slebodník, Tomáš Stašík, Konstantinos Oikonomou, Vladimír Fujak

Középpályások: Juraj Pančík, Méry Tamás, Aldo Baéz, Ľubomír Mezovský, Nagy Péter, Nagy László, Dominik Veselovský, Denis Jančo, Juraj Borčin (ŠTK U19), Bögi Ferenc (DAC U19), Bright Owusu (DAC U19)

Csatárok: Lukas Leginus, Ernest Boateng, Martin Rymarenko, Frank Appiah, Farkas Bertalan (DAC U19)

Próbajátékon: Vladimír Tkáč, Böndi Ádám, Nagy Zoárd

A felkészülési időszak mérkőzései:

Január 16: STK Somorja – Szakolca

Január 23: STK Somorja – Szenyice

Január 27: STK Somorja – Slovan B

Január 30: STK Somorja – Puskás Akadémia

Február 7: STK Somorja – Csölle