2022. szeptember 3., 20:20

Három nyeretlen bajnoki után győzött újra a DAC

A Fortuna Liga kilencedik fordulójában hazai pályán próbált ismét a győztesek útjára lépni a dunaszerdahelyi együttes a zempléni Nagymihály ellen. A csallóközi sárga-kékek pedig ezt sikeresen meg is tették, három nyeretlen bajnoki után tudtak újra győzni a Fortuna Ligában.

dac
Fotó: fcdac.sk

Három nappal az értékes pozsonyi pontszerzés után hazai közönség előtt lépett pályára a DAC. Adrian Guľa a Slovan ellen remek formában védő Samuel Petrášnak szavazott ezúttal is bizalmat, míg a magyarok közül eredetileg csak Szánthó Regő került volna a kezdőbe, azonban Fazlagić a bemelegítésnél megsérült, így Kalmár Zsolt is a kezdőbe került.

A vendégek kezdőjében a korábban Dunaszerdahelyen is megforduló Száraz Benjamin kapott lehetőséget a kapuban.

A találkozó első negyedórája alacsony iramban, kevés helyzettel zajlott. Az első komoly lehetőség a nyolcadik percben Szánthó előtt adódott, de Száraz a helyén volt és hárított. A folytatásban is nagyon nehéz dolga volt a hazaiaknak a masszívan védekező zempléniek ellen. A vendégek a kontrákban bíztak leginkább, a 18. percben Slebodník lövése okozott némi veszélyt Petráš kapuja előtt. Az első félidő derekán elsőként a DAC hálójában kötött ki a labda, azonban Gemzický bíró nem adta meg a vendégek gólját szabálytalanság miatt. k

Az első félidő hajrájában komoly gólszerzési lehetőséget szalasztott el a csallóközi együttes, miután Kalmár beadását Nikola Krstović bólintotta a nagymihályi kapu mellé. Az első játékrész legvégén a zempléniek egymás után kétszer is helyzetbe kerültek, előbb Vaško fejelt mellé egy szöglet után, majd nem sokkal később Marcin fejeséből sem született gól. Az első félidő így gól nélkül zárult.

A második félidőt mindkét gárda aktívan kezdte, a 47. percben Ramadan távoli próbálkozása kerülte el a nagymihályi kaput.

A hazaiak hiába szorították be kapuja elé a zemplénieket, nem tudták feltörni a vendégek védelmét, az 54. percben Veselovský lövése sem talált kaput. A láthatóan elégedetlen Guľa kettős cserére szánta el magát, aminek Kalmár és Pinto lettek a vesztesei. Egy órányi játékot követően a DAC ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást, amit Szánthó küldött kapura, de Száraz nagy bravúrral szögletre tolta. A 67. percben Krstović lövését blokkolták a védők, a lepattanót pedig Ramadan puskázta el. A hátralevő időben nagyon sok technikai hiba és eladott labda tarkította a játékot mindkét oldalon, de csak nem akart összejönni a gól a csallóközi együttesnek.

Hosszú tétlenség után a DAC gólfelelőse Nikola Krstović került ziccerbe, de a montenegrói próbálkozása centikkel kerülte el Száraz kapuját.

Hét perccel a vége előtt végül megtört a gólcsend és a csereként beálló Nebyla gólba tartó lövését a gólvonal előtt Krstović kotorba a kapuba, így a montenegrói megszerezte hatodik szezonbeli gólját is. Győzelmével a DAC megerősítette negyedik helyét a tabellán.

Fortuna Liga, alapszakasz, 9. forduló:

FC DAC Dunaszerdahely – MFK Zemplén Nagymihály 1-0 (0-0)

MOL Aréna, Dunaszerdahely, 4383 néző, v.: Gemzický - Zemko, Kuba

Gólszerzők: 83. Krstović

Sárga lap: 73. Krstović, 91. Szánthó, ill. 29. Jánošík, 42. Jeřábek, 60. Vaško, 89. Hrnčár

DAC 1904: Petráš - Pinto (58. Blackman), Brunetti, Muhamedbegovic, Andzouana (74. Nicolaescu) - Veselovský, Kalmár (58. Nebyla), Káčer - Szánthó, Krstović (87. Dimun), Ramadan (74. Ciganiks)

Nagymihály: Száraz - Kotula, Jeřábek, Ranko, Garcia - Kanu (73. Shimamura), Vaško, Slebodník (57. Pena), (73. Petrík) - Marcin, Parreira, Jánošík (88. Žofčák)

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.