2022. március 14., 09:43

Harmadszor is döntetlenezett tavasszal a KFC, otthon kapott ki a Somorja

A hétközi kupabúcsú után vasárnap már bajnoki mérkőzés várt a komáromi lila-fehérekre. A tabella harmadik helyén álló KFC hazai közönség előtt fogadta az ötödik helyezett Homonnát.

KFC - Homonna
Fotó: Karol Scholtz

A tavasszal két döntetlen rajtoló komáromi együttes első tavaszi sikerére készült hazai közönség előtt a tabella ötödik helyén álló Homonna ellen.

A komáromiak elképesztő veretlenségi sorozatot produkálnak, a lila-fehérek 12 bajnoki óta nem szenvedtek vereséget, ráadásul hazai közönség előtt az idei bajnoki idényben nem szenvedtek vereséget még a komáromiak.

A találkozó első perceiben a keleti együttes aktívan kezdett és többször ízben is a komáromi kapu előtt veszélyeztettek. Az első veszélyes komáromi a 10. percben adódott, Horodník beadása kis híján megtalálta Ganboldot, de a homonnai védők menteni tudtak az utolsó pillanatban. Az első játékrész folytatásában küzdelmes játék folyt a pályán. Négy perccel az első félidő vége előtt Bayermi került ziccerbe, de a vendégek kapusa nagyot védett.

Fordulást követően sem változott sokat a játék képe, igazán nagy említésre méltó ziccerig nem jutott a komáromi együttes, így második hazai mérkőzésén is gól nélküli döntetlenezett a Radványi-legénység a tavasszal.

A komáromiak a döntetlen ellenére maradtak a tabella harmadik helyén.

A szlovák másodosztály másik csallóközi együttese a Somorja hazai pályán szenvedett vereséget az élvonalba tartó Besztercebánya ellen. A vendégek egyetlen gólját Peter Mazan szerezte, akinek látványos találata három pontot ért a besztercebányai együttesnek.

A küzdelmes találkozón a hazaiak hiába küzdöttek az egyenlítésért nem sikerült gólt szerezniük, így a Homonna elleni hazai döntetlen után ezúttal vereséget szenvedett Michal Kuruc együttese a Pomléban.

II. Liga, 20. forduló:

FC STK 1914 Somorja – MFK Besztercebánya 0-1 (0-0)

Gólszerző: Mazan (73.)

Komáromi FC – FK Homonna 0-0

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.