2021. november 28., 19:43

Harmadik helyen zárták az őszi idényt a komáromi lila-fehérek

A szlovák labdarúgó-bajnokság másodosztályában lejátszották az utolsó elmaradt mérkőzést is, amivel biztossá vált, a komáromi lila-fehérek a tabella harmadik helyén zárják az őszi idényt.

KFC
Fotó: Komáromi FC/Karol Scholtz

Az már korábban biztossá vált, hogy a komáromi lila-fehérek a tabella harmadik helyén végeznek, miután a Homonna nem tudta hazai pályán legyőzni a Kassát, valamint a Szakolca sem tudta megverni a Besztercebányát, így mindkét gárda a komáromiak mögött várhatja a tavaszi szezont. A Radványi-legénység a bajnokság eddigi legnagyobb szenzációját okozta remek szereplésével. A Duna-partiak ráadásul mindössze három pontra vannak a listavezető Zólyombrézó és Besztercebánya kettősétől, mindkét gárda egyaránt 40 ponttal rendelkezik. A komáromiak mögött szoros az élmezőny, a negyedik Szakolca mindössze egy ponttal van lemaradva a lila-fehérektől, az ötödik Homonna három ponttal, míg a hatodik helyezett Kassa ötpontos hátrányban követi a komáromiakat.

A KFC nemcsak a bajnokságban, a Szlovák Kupában is remekelt az ősszel, igazi szenzáció volt az élvonalbeli DAC és Nagymihály kiejtése.

Az őszi idény során a komáromiak legeredményesebb játékosa a csapatkapitány, Domonkos Kristóf volt nyolc góllal és négy gólpasszal. Tóth Gábor öt gólt, míg Ganbayar Ganbold négy gólt szerzett. A komáromiak az őszi idény 17 bajnokija során 11 győzelem és négy döntetlen mellett csupán két vereséget szenvedtek, ráadásul az őszi idényt egy remek szériával, 10 veretlen bajnokival zárták.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.