2021. november 28., 19:43

Harmadik helyen zárták az őszi idényt a komáromi lila-fehérek

A szlovák labdarúgó-bajnokság másodosztályában lejátszották az utolsó elmaradt mérkőzést is, amivel biztossá vált, a komáromi lila-fehérek a tabella harmadik helyén zárják az őszi idényt.

KFC
Fotó: Komáromi FC/Karol Scholtz

Az már korábban biztossá vált, hogy a komáromi lila-fehérek a tabella harmadik helyén végeznek, miután a Homonna nem tudta hazai pályán legyőzni a Kassát, valamint a Szakolca sem tudta megverni a Besztercebányát, így mindkét gárda a komáromiak mögött várhatja a tavaszi szezont. A Radványi-legénység a bajnokság eddigi legnagyobb szenzációját okozta remek szereplésével. A Duna-partiak ráadásul mindössze három pontra vannak a listavezető Zólyombrézó és Besztercebánya kettősétől, mindkét gárda egyaránt 40 ponttal rendelkezik. A komáromiak mögött szoros az élmezőny, a negyedik Szakolca mindössze egy ponttal van lemaradva a lila-fehérektől, az ötödik Homonna három ponttal, míg a hatodik helyezett Kassa ötpontos hátrányban követi a komáromiakat.

A KFC nemcsak a bajnokságban, a Szlovák Kupában is remekelt az ősszel, igazi szenzáció volt az élvonalbeli DAC és Nagymihály kiejtése.

Az őszi idény során a komáromiak legeredményesebb játékosa a csapatkapitány, Domonkos Kristóf volt nyolc góllal és négy gólpasszal. Tóth Gábor öt gólt, míg Ganbayar Ganbold négy gólt szerzett. A komáromiak az őszi idény 17 bajnokija során 11 győzelem és négy döntetlen mellett csupán két vereséget szenvedtek, ráadásul az őszi idényt egy remek szériával, 10 veretlen bajnokival zárták.

Megosztás
Címkék