2021. április 23., 17:50

Hamarosan visszatérhetnek a nézők a Fortuna ligába?

A Ligás Klubok Uniója (ÚLK) arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a Szlovák Labdarúgó-szövetség támogatásával azon dolgozik, hogy még az aktuális szezonban visszatérhessenek a szurkolók a Fortuna ligás csapatok stadionjaira.

fortuna liga spat domov
Fotó: fortunaliga.sk

A "hazatérés" (Späť domov) névre keresztelt projekt lényege, hogy a Covid-automata sportra vonatkozó intézkedései alapján a nézők fokozatos visszatérését szeretnék elérni az oktatási tárca sportrészlegével való egyeztetések segítségével.

Ivan Kozák, az ÚLK elnöke elmondta, a biztonságos feltételek megteremtése mellett szeretnék, ha a szurkolók hazatérnének, vagyis visszatérnének a labdarúgó stadionokra. Már februártól tárgyalnak az ügyben a tárca képviselőivel, s már egyre valószínűbb, hogy mindez meg is tud valósulni.

Az országban ugyanis a járványhelyzet javult, így a közeljövőben szeretne az unió egy olyan mérkőzést kiválasztani, ahol a szigorú szabályok mellett korlátozott számban visszatérhetnének a szurkolók. Ennek a próbának tudományos háttere is lesz, meg akarják figyelni, mire is kell majd nagyobb hangsúlyt helyezni és más sportágakkal is együttműködnének, hogy a nézők lassan, de biztosan ismét élvezhessék a sportteljesítményeket.

Kozák arról nem árult el többet, hogy milyen mérkőzést fognak választani, de a dunaszerdahelyi szurkolók bizonyosan abban reménykednek, hogy éppen a DAC-ra esik majd a választás.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.