2023. október 10., 11:25

Gulácsi edzőmeccse miatt csak szerda este csatlakozik a magyar válogatotthoz

Gulácsi Péter szerdai, lipcsei edzőmérkőzése miatt csak aznap este csatlakozik a szerbek elleni csoportrangadóra készülő magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezős keretéhez.

Gulácsi Péter
Fotó: TASR/AP

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Marco Rossi szövetségi kapitány együttesének játékosai hétfőn délben találkoztak a telki edzőközpontban, és a 26 kerettag közül csak Gulácsi az, aki később érkezik.

Az indoklás szerint a kapus klubja,

az RB Leipzig szerdán edzőmeccset játszik, Gulácsi esetében pedig most az a legfontosabb, hogy hosszú sérülését követően minél több játékperccel rendelkezzen, a válogatott szakmai stábja a csapat és a kapus szempontjából is azt látta a leghasznosabb megoldásnak, ha még Lipcsében marad, és ezen a mérkőzésen ő áll az együttes kapujában.

A játékosoknak Rossi hétfőn már tréninget vezényelt, a hétvégén pályára lépők regeneráló foglalkozáson vettek részt, a többiek pedig teljes értékű edzésmunkát végeztek. A kerettagok közül mindenki egészséges, így mindegyikükre számíthat a szakmai stáb.

A válogatott programja kedden délután egy rövid sajtótájékoztatóval és egy edzéssel folytatódik.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.