2021. november 3., 14:38

Görög Zita párja büszke arra, hogy Marco Rossit segítheti

Laczkó Zsolt, a magyar labdarúgó-válogatott augusztusban kinevezett pályaedzője az M4 Sportnak adott interjúban többek között beszélt a nemzeti együttesnél végzett feladatairól és a Marco Rossival való kapcsolatáról.

laczko rossi
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Magyar Labdarúgó Szövetség augusztus végén jelentette be, hogy a magyar válogatott szakmai stábjához pályaedzőként csatlakozik Laczkó Zsolt. A 34 éves szakember, aki Görög Zita modell párja és harmadik gyermekének apja elmondta már játékosként is tudatosan készült az edzősködésre.

A játékos-pályafutásom vége felé, az utolsó három-négy év már úgy telt, hogy próbáltam a másik oldalról is gondolkodni. Folyamatosan jegyzeteltem, figyeltem az edzéseket, Olaszországból megmaradtak a gyakorlatok, edzői gondolatok.”

A korábbi 21-szeres válogatott labdarúgó úgy fogalmazott, hogy dolgozott nagyon jó és rossz edzőkkel is. A magyar szakemberek közül kiemelte Kaszás Pált, Zorán Kunticsot, ifjabb Albert Flóriánt, Róth Antalt, Gellei Imrét és Herczeg Andrást is.

A magyar válogatott szövetségi kapitányával való kapcsolata régebbre nyúlik vissza, hiszen a Honvédban játékosa is volt az olasz edzőnek.

„Ő a Honvéd edzője volt, én még Olaszországban játszottam, de itthon már akkor is sokszor találkoztunk, beszéltünk. Aztán amikor hazaérkeztem Magyarországra, akkor több olyan átigazolási időszak is volt mikor megkeresett, sőt olyan is volt, amikor megegyeztünk, aztán én az utolsó pillanatban máshova mentem – ezt korrekt módon elfogadta. Egy évvel később aztán összehozott minket a sors, a Honvédhoz igazoltam. Nem játszottam sokat, sérülések hátráltattak, de a klub életében nagyon szép és sikeres időszak volt. Marcóék munkája már ekkor is látszódott, minden játékost tudtak motiválni, rendszerbe illeszteni. Lehetett látni a játékosokon, hogy többet akarnak, Marcóék pedig ezt kihajtották belőlünk. A klub és Marco egymásra talált” – mondta Laczkó, aki hozzátette, később is többször találkoztak és beszéltek telefonon keresztül, majd jött a megkeresés, hogy csatlakozhat a nemzeti együttes szakmai stábjához.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.