Gólzáporos meccsen nyert a DAC

2020. október 17., 19:02
Ondik Gábor

A Fortuna Liga 10. fordulójában a listavezető DAC a zempléni Nagymihály otthonában lépett pályára, ahol ismét győzni tudtak. Jövő héten a címvédő Slovant fogadja a dunaszerdahelyi együttes.

Fotó: TASR/AP

Bernd Storck kezdőjében ezúttal több változás is történt, Dominik Kružliak, Eric Davis és Schäfer András játékára sem számíthatott a német szakember.

A hazaiaknál a három dunaszerdahelyi kölcsönjátékos nem léphetett pályára, a panamai Ricardo Philips piros lapos eltiltás miatt, míg Abuldrahman Taiwo és Martin Bednár a két klub megyezése alapján.

A csallóközi sárga-kékek esélyeshez méltóan már az első percektől kezdve kapujuk elé szegezték a zempléni együttest, de az első tíz percben komoly helyzetet nem tudtak kidolgozni Kalmárék. Az első negyedóra zárásaként a DAC egy remek akció végén Divković révén megszerezte a vezetést, miután a horvát támadó bombázott a kapu torkába. A gólvágó hetedik találatát jegyezte az idei szezonban.

A mérkőzés 23. percében a hazaiak is megvillantak, Trusa azonban önzősködött és az oldalhálóba lőtt. Három perccel később Ramirez lába ismét elsült, bődületes távoli lövése a zempléniek óriási szerencséjére a kapufán csattant. Félórányi játékot követően a DAC őrizte vezetését, a hazaiak próbálkoztak az egyenlítéssel, de igazán komoly lehetőséget nem tudtak kialakítani Jedlička kapuja előtt. Az első játékrészben újabb gól nem született, így egygólos DAC vezetéssel mehettek szünetre a csapatok.

Fordulást követően egyik szakvezető sem változtatott A hazaiak jobban kezdték a második játékrész, aminek következtében gyorsan egalizáltak a zempléniek. A mérkőzés 50. percében egy hazai támadás után Tandir helyzeténél Jedlička emberfeletti bravúrral hárított, a kipattanó után a DAC játékosai nem tudtak felszabadítani, így Trusa kiegyenlített.

A DAC a bekapott gól után ismét kézbe vette az irányítást, az 54. percben Müller bődületes bombáját szedte ki a léc alól Marković. Ezt követően Friede került ziccerbe, a német légiós pedig nem is hibázta el, miután a hazai kapus lábai között a kapuba gurította a vendégek második gólját.

A 64. percben másodszor is egyenlített a Nagymihály, egy begyakorolt szabadrúgáskombináció után Soler fejelt Jeldička hálójába. Öt perccel később Kalmár szabadrúgását óriási védéssel tolta szögeltre Marković, majd két perccel később ismét a DAC csapatkapitánya tette próbára a hazaiak kapusát, aki ezúttal is bravúrral védte a magyar válogatott szabadrúgását.

A véghajrában a csallóközi együttes minden elkövetett a győzelemért. A mérkőzés 83. percében Divković került ziccerbe, mikor már a kapust kicselezte a hazaiak hálóőre csak szabálytalanul tudta megállítani, amiért büntetőt ítélt a játékvezető a DAC javára. A megítélt büntetőt a sárga-kékek csapatkapitánya, Kalmár Zsolt váltotta gólra. A találkozó végeredményét a ráadásban a csereként beálló Andrej Fábry állította be.

A jövő hétvégi Slovan elleni csúcsrangadó előtt a sárga-kékek előnye három pont a nagy riválissal szemben

Fortuna Liga, 10. Forduló:

MFK Zemplén Nagymihály - FC DAC 1904 2-4 (0-1)

Városi Stadion, Nagymihály, nézők nélkül, v.: Marhefka

Gólszerzők: Trusa (50.), Soler (64.) Pina ill. Divković (14.), Friede (54.), Kalmár (83., büntetőből), Fábry (90+2.)

Sárga lapok: Popovits (68.), Marković (82.), Tandir (90+2.) ill. Njie (24.), Friede (60.), Beskorovainyi (89.)

Nagymihály: Marković - Kolesár, Spoljarić, Soler, Vasko, Popovits (Mendez 76.) - Neofytidis - Žofčák, Ivanov (Christos 84.)- Trusa, Tandir

DAC: Jedlička - Blackman, Malý, Beskorovainyi, Müller - Friede, Njie (Nicolaescu 69.), Balić - Divković (Fábry 84.), Ramirez, Kalmár