2020. augusztus 12., 08:28

Geri Gergely csapata bravúros győzelmet aratott a Zsolna otthonában

A Fortuna Liga második fordulójában óriási meglepetés született. Az előző idény ezüstérmese, a Zsolna hazai pályán szenvedett vereséget a bodrogközi Geri Gergely által irányított Nyitra csapatától, akik az első fordulóban ötöt kaptak a Slovantól.

Fotó: šport.sk

Nem egész három nappal a szezonrajt után ismét pályára léptek a csapatok a szlovák élvonalbeli bajnokságban, ugyanis hétközi fordulóra került sor.

A Fortuna Liga keddi játéknapja egy rangadóval vette kezdetét, a Nagyszombat hazai pályán fogadta a sérülés miatt Almási Lászlót továbbra is nélkülöző Rózsahegy csapatát. A nagyszombati együttesben a fiatal feketenyéki tehetség, Tumma Gergely második élvonalbeli mérkőzésén léphetett pályára.

A 20 esztendős felvidéki védővel pár nap leforgása alatt nagyot fordult a világ. A nagymihályi bemutatkozása után a Nagyszombat közönsége előtt is debütálhatott, ráadásul második bajnoki mérkőzésén gólpasszt is jegyzett.

Csapata magabiztos 3-1-es sikert aratott a Rózsahegy ellen. A hazai együttesben Erik Pačinda első gólját szerezte, mióta a nyáron visszatért a Fortuna Ligába, korábban a DAC egyik meghatározó játékosa volt.

A keddi játéknap másik felvidéki érdekeltségű mérkőzésén, a Geri Gergely által edzett Nyitra – óriási meglepetésre – hátrányból fordítva három ponttal távozott a tavalyi ezüstérmes, Zsolna otthonából.

A mérkőzés első komoly lehetősége a 11. percben a Zsolna előtt adódott, Gono lövését azonban Šípoš hárítani tudta szögletre. A vendég nyitraiak főként a gyors kontratámadásokra rendezkedtek be, amiből több veszélyes helyzet is sikerült kialakítaniuk. Az első félóra végén ismét a nyitrai hálóőrnek kellett játékba avatkoznia, majd az első játékrész hajrájában a vendégek kis híján vezetést szereztek, Faško centere után Kuník hagyta ki a vendégek komoly lehetőségét. A játékrész legvégén a hazaiak megszerezték a vezetést, miután Kurminowski passzából Bichakchyan talált a hálóba.

Szünetről visszatérve a bodrogközi származású Geri Gergely csapata jócskán meglepte a tavalyi ezüstérmest. Az 55. percben Kiwior óriási hibája után kiegyenlítettek a vendégek, Faško góljával. Bő tíz perccel később Šefčík szöglete után ismételten Faško szerzett újabb gólt, aki ezúttal fejjel volt eredményes. A nyitrai vezetésre a Zsolnának is reagálnia kellett, ami után Pavol Staňo együttese óriási nyomást helyezett a vendégekre, de a hajrában már nem sikerült betalálni a hazai együttesnek. Geri Gergely csapata ezzel óriási meglepetésre a tavalyi ezüstérmes Zsolna otthonában győzött.

A pozsonyi Slovan hazai pályán is remekelt és újabb ötgólos győzelmet arattak. Holman Dávidék a Nagymihály együttesét ütötték ki 5-0-ra, a magyar válogatott középpályása gólt is szerzett a második fordulóban, amire mindössze két percre volt szüksége becserélését követően.

Fortuna Liga, 2. forduló eredményei:

Szpartak Nagyszombat – MFK Rózsahegy 3-1 (1-0)

G.: Vlaško (7., büntetőből), Grič (55.), Pačinda (90+2.) ill. Maslo (81., büntetőből)

MŠK Zsolna – FC Nyitra 1-2 (1-0)

G.: Bichakchyan (45+1.) ill. Faško (56., 66.)

ŠK Slovan – MFK Zemplén Nagymihály 5-0 (1-0)

G.: Strelec (3., 61.), Holman (73.), Ožbolt (87.), Rafael Ratao (90+1.)

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!