2021. augusztus 27., 08:58

Garamszentkereszt-DAC: Magyar „edződerbi” a válogatott szünet előtt

A Fortuna Liga hatodik fordulójának ma esti nyitómérkőzésén a dunaszerdahelyi DAC a Garamszentkereszt otthonában vendégeskedik, és a csallóközi együttes első idegenbeli sikerére hajt a válogatott szünet előtt.

dac
Fotó: dac1904.sk

Létfontosságú mérkőzés vár a dunaszerdahelyi sárga-kékekre péntek este a Fortuna Liga hatodik fordulójának nyitómérkőzésén. A bajnokság két magyar edzője csaphat össze a pénteki nyitómérkőzésen, ugyanis a bodrogközi Geri Gergely edzette Garamszentkereszt hazai pályán látja vendégül az előző idény ezüstérmesét.

A DAC mindenképpen javítani szeretne a gyenge szezonrajtot követően, és egy győzelemmel vonulnának a válogatott szünetre Schäferék.

A magyar válogatott soron következő világbajnoki selejtezőire ismét meghívót kapott a DAC kulcsembere, Schäfer András is, aki már a Garamszentkereszt otthonában pályára léphet. A DAC játékosa az előző Trencsén elleni bajnokit sérülés miatt kihagyta. Továbbra is kérdéses viszont Dominik Kružliak, Brahim Moumou pályára lépése.

Geri Gergely csapata, mint arról beszámoltunk, a Szlovák Kupa keddi játéknapján magabiztos győzelemmel jutott a harmadik fordulóba. A Garamszentkereszt a tabella kilencedik helyén fogadja a sárga-kékeket, akik a nyolcadik helyen állnak.

„Bár idegenben lépünk pályára, a legutóbbi eredményeink után nem lehet más célunk, csak a három pont megszerzése. Láttuk a Pohronie mérkőzéseit, mindegyik ellenfelének alaposan meggyűlt a baja a védelmük feltörésével. Remekül védekeznek, a támadósorban pedig van néhány tapasztalt futballistájuk. Ennek ellenére egyértelműen a győzelemre törekszünk, el akarjuk kezdeni a pontgyűjtést, és örömet szeretnénk okozni a szurkolóinknak. Nagyon fontos lenne győzni a válogatott szünet előtt” – nyilatkozta a mérkőzést megelőzően Németh Antal a klub hivatalos honlapjának

A dunaszerdahelyi együttes az előző fordulóban hátrányból mentett pontot hazai pályán a Trencsén ellen, míg a Garamszentkereszt az Aranyosmarót otthonában szenvedett vereséget. Ami a két csapat egymás ellen múltját illeti ötödik alkalommal találkoznak egymással.

A garamszentkereszti darazsak mindezidáig nem tudták legyőzni a dunaszerdahelyi együttest, legjobb eredményüket a tavalyi szezonban érték el a DAC ellen a MOL Arénában, mikor pontot raboltak a sárga-kékek otthonából.

A Fortuna Liga 6. fordulójának teljes programja:
Augusztus 27., péntek:

FK Pohronie Garamszentkereszt – FC DAC 1904 20:00 (Nova Sport 1, VOYO)
Augusztus 28., szombat:
MFK Tatran Liptószentmiklós - FK Szenice 18:00 (VOYO)
AS Trencsén - ŠKF Szered 18:00 (VOYO)
MFK Rózsahegy - MFK Zemplén Nagymihály 18:00 (VOYO)
Augusztus 29., vasárnap:
ŠK Slovan – FC ViOn Aranyosmarót 18:00 (VOYO)
FC Szpartak Nagyszombat - MŠK Zsolna 20:00 (VOYO)
Megosztás
Címkék