2021. július 29., 19:11

Fortuna Liga: A palásti Križan Richárd is bekerült az 1. forduló álomcsapatába

Az előző évekhez hasonlóan a szlovák élvonalbeli bajnokság (Fortuna Liga) minden egyes fordulója után idén is kihirdetik az adott forduló legjobbjaiból álló csapatot. Az első forduló álomcsapatában DAC-játékost nem találhatunk, viszont felvidéki tehetséget igen.

Križan Richárd
Fotó: astrencin.sk

A Fortuna Liga első fordulója után az előző évekhez hasonlóan ezúttal is minden egyes forduló után kihirdetik az adott forduló legjobbjaiból álló csapatot. Mint arról beszámoltunk, a dunaszerdahelyi sárga-kékek számára nem indult jól bajnokság, miután a zempléni Nagymihály otthonában 4-1-es vereséget szenvedett Németh Antal együttese. A DAC részéről így nem került be futballista a hétvége álomcsapatába. A nagymihályi együttesből hárman is bekerültek a hétvége csapatába, a DAC-nak mindhárman gólt lőttek, Igor Žofčak, Matuš Begala és Wisdom Kanu is. A hétvége legjobb játékosát is a zempléni együttes adta, miután a gólt és gólpasszt jegyző Wisdom Kanu lett az első forduló legjobbja.

Az első forduló álomcsapatába a Trencsén palásti származású felvidéki védője, Križan Richárd is bekerült, aki jó teljesítménnyel és góllal kezdte a Fortuna Liga új idényét.

A felvidéki védő csapatából ketten is bejutottak még a forduló csapatába, Jakub Kadák és a kapus Michal Kukučka.

A hétvége álomcsapatába a Slovan, a Nagymihály és a Trencsén is egyaránt 3-3 játékost, míg a Zsolna és Nagyszombat 1-1 futballistát ad.

A Fortuna Liga első fordulójának álomcsapata:

Michal Kukučka (Trencsén) - Vernon De Marco (Slovan), Myenty Abena (Slovan), Križan Richárd (Trencsén), Matej Čurma (Nagyszombat) - Igor Žofčák (Nagymihály), Jakub Kadák (Trencsén), Patrik Myslovič (Zsolna), Matuš Begala (Nagymihály) - Wisdom Kanu (Nagymihály), David Strelec (Slovan).

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!