2022. június 17., 13:15

Foci-vb 2026: Három ország, 16 város és 48 válogatott

Az idei labdarúgó-világbajnokság lesz az utolsó, amelyen 32 csapat küzd majd a trófeáért, négy év múlva már 48 válogatott utazhat Észak-Amerikába.

foci vb 2026
Fotó: fifa.com

A szokásos menetrend szerint már éppen a 2022-es katari világbajnokság csoportküzdelmei zajlanának, de mivel egy különleges helyszínt választottak az idei mundialnak, a június-júliusi időpont helyett az év utolsó két hónapjában zajlik majd a világ legnagyobb focitornája.

A sok változtatást igénylő extrém, katari helyszín után négy évvel Észak-Amerika három állama, az Egyesült Államok, Mexikó és Kanada lesz a rendező. Az Egyesült Államokból 11 város - Atlanta, Boston, Dallas, Houston, Kansas City, Los Angeles, Miami, New York/New Jersey, Philadelphia, San Francisco és Seattle -, Kanadából Toronto és Vancouver, míg Mexikóból Guadalajara, Mexikóváros és Monterrey lesz házigazda.

A döntés alapján lemaradt a rendezésről a közösen kandidáló Baltimore/Washington, valamint Cincinnati, Denver, Edmonton, Nashville és Orlando.

A Egyesült Államok 1994-ben, Mexikó 1970-ben és 1986-ban volt már rendező, míg Kanada most először adhat otthont a tornának.

A stadionok:
Atlanta: Mercedes-Benz Stadion
Boston: Gillette Stadion
Dallas: AT&T Stadion
Guadalajara: Estadio Akron
Houston: NRG Stadion
Kansas City: Arrowhead Stadion
Los Angeles: SoFi Stadion
Mexikóváros: Estadio Azteca (Azték Stadion)
Miami: Hard Rock Stadion
Monterrey: Estadio BBVA
New York/New Jersey: MetLife Stadion
Philadelphia: Lincoln Financial Field
San Francisco Bay Area: Levi's Stadion
Seattle: Lumen Field
Toronto: BMO Field
Vancouver: BC Place
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.