2021. június 17., 18:07

Foci EB: Ukrajna küzdelmes meccsen legyőzte Észak-Macedóniát

Az ukrán labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte Észak-Macedóniát csütörtökön Bukarestben, a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában.

Ukrajna- Észak_Macedónia - foci EB
Fotó: TASR/AP

Az I. félidő 29. percében bal oldali szöglet után a röviden megcsúsztatott labdára a hosszún jó ütemben és üresen érkezett Jarmolenko, és egy lépésről a kapuba passzolt. Dimitrievski próbált átérni a gólvonalon, de nem tudott hárítani (1-0).
A 34. percben Jaremcsuk a leshatárról indulva kapott jó kiugratást a jobbösszekötő helyén, majd a kifutó kapus mellett higgadtan helyezett a rövid, bal alsó sarokba (2-0).

A II. félidő 57. percében: Buscsan védte Alioski büntetőjét, a kipattanót azonban már nem hibázta el az északmacedón ítéletvégrehajtó (2-1).

A kezdés egyértelműen a helyzeteket is kidolgozó ukránoké volt, az északmacedónoknak szükségük volt bő 10-15 percre, hogy felvegyék a mérkőzés ritmusát, és egyáltalán támadást kezdeményezzenek.

Ettől függetlenül mezőnyfölényben maradt a jól kombináló Ukrajna, amely a 29. percben megérdemelten jutott vezetéshez, majd öt perccel később megduplázta előnyét.

Az északmacedónok ritkán tudták támadásaikat eljuttatni az ukrán kapuhoz, amit csak két alkalommal veszélyeztettek, míg kapott góljaik előtt helyezkedési hibákat követtek el.

A szünetben kettőt cseréltek a hátrányban lévő északmacedónok, akik nagy elánnal kezdték a második játékrészt. Ennek eredményeként előbb helyzetig, majd szépítésig is jutottak Alioski révén.

Az egyenlítés reményében továbbra is kockáztatott, letámadott, így a középpályán és a  védelmében sokszor kinyílt Észak-Macedónia, emiatt sok ukrán kontra valós gólveszéllyel kecsegtetett.

A 70. perc után kiegyenlítődött a mezőnyjáték, a 82. percben pedig az ukránok büntetőből bebiztosíthatták volna a győzelmüket. Fernando Andres Rapallini játékvezető a technika segítségével látta meg, ahogy a sorfalban álló Avramovski könyökén pattant meg egy ukrán szabadrúgás, és némi videózás után a tizenegyespontra mutatott. Az eredmény azonban nem változott: Malinovszki lövését Dimitrievski hárította.

A végjátékban még egy utolsó, nagy hajrát nyitott Észak-Macedónia, de nem tudott pontot menteni.

A balkáni gárda második mérkőzését is elveszítette a tornán, míg az ukránok ezzel a győzelemmel jutottak első pontjaikhoz.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.