2022. december 2., 10:20

Flick élvezi a munkáját. Maradna posztján

Hansi Flick, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a katari világbajnoki búcsú ellenére szeretne a posztján maradni és felkészíteni a csapatot a 2024-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságra.

Hansi Flick
Fotó: TASR/AP

„Az első félidő után nagyon mérges voltam, mert engedtük, hogy az ellenfelünk feltámadjon - értékelte a csütörtök esti, Costa Rica elleni 4-2-es sikert az 57 éves szakember. -

Vég nélküli lehetőségeink voltak,

három vagy négy gólt is szerezhettünk volna, de a könnyelműségünkkel felhoztuk a riválist.”

A Nationalelf a győzelem ellenére nem jutott be a nyolcaddöntőbe, mert a csoport másik találkozóján Japán 2-1-re nyert Spanyolország ellen.

„A kiesés nem ma dőlt el, hanem a Japán elleni gyenge húsz perccel. És a végén a spanyolok ellen is lehetett volna 2-1 nekünk. Ezen a tornán nem voltunk hatékonyak. Természetesen óriási a csalódottság, ezt fel kell dolgoznunk” - folytatta Flick.

A németek a nyitómeccsükön óriási meglepetésre 2-1-re kikaptak a japánoktól, majd a folytatásban 1-1-es döntetlent játszottak a spanyolokkal, így a harmadik mérkőzésen már nem a saját kezükben volt a sorsuk.

„Élvezem a munkámat. Jó csapatunk van, jó játékosaink. Ezért ez a dolog nem rajtam múlik” - válaszolta Flick arra a kérdésre, hogy a vb-búcsú ellenére marad-e a posztján.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.