2021. február 8., 21:00

Fiatal argentin tehetség a DAC új igazolása és a Fortuna Liga legértékesebb játékosa

Fiatal argentin jobbhátvéddel erősítette meg hátsó alakzatát a dunaszerdahelyi DAC. A sárga-kékek hivatalosan is megerősítették az argentin Luciano Vera leigazolását.

Fotó: dac1904.sk

A szlovák sajtóban pár hete téma volt a fiatal argentin Dunaszerdahelyre érkezése, s most kicerült, a 18 esztendős jobbhátvéd az argentin River Plate utánpótlásából érkezik a Fortuna Ligába. Luciano Vera az argentin futball egyik fiatal reménysége a River Plate utánpótlásában nevelkedett, az utóbbi időben a Chelsea, és az olasz Lazio csapatával is hírbe hozták. A dunaszerdahelyi együttes 2024. június 30-ig szóló kontraktust írt alá a fiatal argentin védővel, miután a szerződtetésének papírmunkáját is sikerült lezárni.

Bernd Storck a felkészülés elején elmondta, hogy gőzerővel dolgoznak az erősítéseken és a jelenleg sérülésből lábadozó Eric Davis mellé szeretnének egy minőségi szélső hátvédet. A 18 esztendős argentin tehetség posztját tekintve jobbhátvéd, de akár a bal oldalon is bevethető. A fiatal argentin már pályára léphetett is a DAC színeiben a téli felkészülés során, valamint a DAC farmcsapatában is lehetőséget kapott.

„Lucianot már a Covid-időszak előtt is figyeltük, az argentin kapcsolataink hívták fel rá a figyelmet. A koronavírus-járvány kirobbanása után nehéz idők jártak a hazájára is, így Luciano lényegében egész évben mérkőzés nélkül maradt. Mondhatni ez is az egyik főbb oka annak, hogy miért van Dunaszerdahelyen. Időt kell neki adni, hogy formába lendüljön, nálunk pedig ezt mindenképp meg is fogja kapni. Ő a jövő játékosa” – nyilatkozta az argentin utánpótlás-válogatott játékosáról korábban a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele

2019-ben az U17-es argentin válogatottal megnyerte a Dél-Amerikai Kupát, valamint a korosztályos U17-es argentin válogatott a világbajnokságon is szerepelt. Fiatal kora ellenére piaci értéke megközelítőleg 1,3 millió euróra tehető a mértékadó transfermarkt szerint, amivel a szlovák bajnokság legértékesebb játékosa is lett egyben, megelőzve a DAC csapatkapitányát Kalmár Zsoltot.

Luciano valamivel több mint két hete érkezett hozzánk. Erőnlétileg fokozatosan éri el a kívánt szintet, ám ami a tehetségét illeti, az első naptól láthatjuk, hogy ő egy olyan labdarúgó, aki nagyon érdekes lehet számunkra a jövőben. A védelem mindkét szélén képes futballozni, de időre és folyamatos játéklehetőségre van még szüksége, amit nálunk vagy Somorján meg is fog kapni. Az eddig látottak alapján kijelenthetem, hogy tényleg egy nagy tehetséggel gazdagodtunk” – nyilatkozta Veráról a DAC vezetőedzője, Bernd Storck, olvasható a klub hivatalos honlapján.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.